Câteva zeci de persoane au fost blocate aproximativ 45 de minute în roata din Parcul Tei, după ce sistemul de funcționare fost afectat de o pană de curent. Roata a fost pusă în funcțiune iar toate persoanele au fost coborâte în condiții de siguranță, anunță ISU București-Ilfov.
„A fost o fluctuație de tensiune și a trebuit resetat calculatorul. Ne cerem scuze pentru inconvenient și roata deocamdată este în revizie pentru a se remedia. Au stat blocați aproximativ 40 de minute. Sursa alternativă de curent a pornit, dar din cauza fluctuației de tensiune, am văzut și eu pe calculator, dădea eroare de un releu defect și nu s-a putut debloca nici frâna manuală. E prima dată din 26 iunie de când s-a pornit. În fiecare zi de luni a fiecărei săptămâni se efectuează revizii la toate echipamentele de agrement de către personal de specialitate. Sunt revizii zilnice, sunt revizii săptămânale. Accesul este gratuit începând cu data de 23 decembrie 2016 până pe 8 ianuarie 2017″, a declarat
Potrivit informațiilor inițiale, aproximativ 20 de persoane au fost blocate timp de 45 de minute în roata din Parcul Tei, după ce sistemul de funcționare fost afectat de o pană de curent. Ulterior, autoritățile au confirmat prezența a 52 de persoane.
„Soția mea a făcut un mic atac de panică, baiețelul s-a plictisit și a trebuit să inventăm tot felul de jocuri pentru el. Dar ne-am dat seama că nu e nimic grav, așa că am așteptat să fie repusă în funcțiune. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale”, spune un bărbat care a fost blocat în roată.
„M-am speriat un pic pentru că eram sus de tot, eram în cabina cea mai de sus, dar am realizat că nu e niciun pericol și că, probabil, e doar o pană de curent. Ne-am preocupat mai mult de cel mic, care se plictisise și voia să coboare”, susține femeia bărbatului.
ISU București-Ilfov a intervenit pentru evacuarea persoanelor aflate în roată, la fața locului deplasându-se și un echipaj SMURD.
„A fost o pană de curent în zonă, s-a blocat. Oamenii de aici au făcut exact procedura pentru această situație. Au și o sursă alternativă de curent, un generator, în schimb a trebuit resetat calculatorul și roata a pornit. Oamenii au fost evacuați în siguranță, a fost vorba despre 35 de persoane adulte și 17 copii. Avem scări și mai înalte de 66 de metri, cât este scara aceasta, problema de aici este solul ca să putem amplasa, pentru că este foarte grea să o amplasăm pe un astfel de sol. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, chiar unii erau bucuroși că au stat și au putut să vadă Bucureștiul de la o asemenea înălțime. Este pur și simplu un eveniment. S-a făcut procedura standard de către personalul tehnic aflat la fața locului și totul a fost bine”, a declarat Adrian Dinu, comandantul detașamentului special de salvatori ISU.