Incredibila poveste a sinucigașului care s-a luptat cu trupele speciale ale Poliției: „Era steward, dar a ajuns în închisoare, unde s-a infectat cu HIV!” (SURSE)
This browser does not support the video element.
Bărbatul care a murit, vineri, după ce s-a aruncat, în pielea goală, de la etajul șase al blocului în care locuia, are o poveste de viață incredibilă, care a pendulat, dramatic, de la o extremă la alta. De la tânărul sclipitor la învățătură, la primele semne de boală și primii ani de pușcărie. În închisoare s-a infectat cu HIV, iar de acolo viața lui Bogdan Andrei Romeo s-a frânt iremediabil.
Moartea lui Bogdan Andrei Lăzăroiu a șocat, vinerea trecută, întreaga țară, după ce, în presă, au fost difuzate imagini cu momentele dramatice ale ultimelor sale clipe de viață. Bolnav psihic, acesta avusese o criză, iar pentru imobilizarea sa fuseseră aduse, la fața locului, trupele speciale ale Poliției, SAS.
În urma intervenției mascaților, acesta a sărit peste balustradă și s-a aruncat în gol de la etajul șase. Au urmat apoi clipe cumplite. Deși avea oasele zdrobite, s-a ridicat și s-a zbătut ca o fiară rănită, în timp ce mascații se chinuiau să-l imobilizeze. Ba mai mult, pentru a-l potoli, l-au și lovit de câteva ori. Apoi, după ce au reușit să-l sedeze, medicii s-au chinuit, mai bine de două ore, să-i salveze viața, sub privirile disperate ale mamei sale. Dar în spatele acestor evenimente, încă învăluite într-o realitate tulbure, se ascunde un trecut plin de dramatism.
Surse din anturajul familiei lui Lăzăroiu au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că acesta a avut o adolescență normală. La școală era un elev foarte silitor, chiar sclipitor în unele situații. A urmat apoi cursuri în domeniul aviației și ar fi ajuns însoțitor de bord dacă nu ar fi început să apară primele semne de boală, declanșate de divorțul părinților săi.
Tot atunci, a devenit și dependent de heroină, însă reușea să ducă o viață aproape de normal. Avea o iubită care, la rândul ei, avea o fetiță dintr-o căsătorie anterioară, iar cei trei trăiau în armonie. Totuși, Lăzăroiu nu putea să muncească și se întreținea din pensia de handicapat.
Lăzăroiu a luat HIV la Jilava
Sursele citate au afirmat că viața lui a luat-o razna cu totul după ce, din motive rămase necunoscute, acesta s-a urcat la volanul unei mașini cu toate că nu avusese niciodată permis de conducere. Prins de Poliția Rutieră, a fost trimis în judecată și condamnat la doi ani de detenție, cu executare.
Ajuns în spatele gratiilor, dependentul de heroină a continuat să se drogheze și s-a infectat cu HIV în Penitenciarul Jilava. Deși bolnav, tânărul nu ar fi primit tratamentul specific, motiv pentru care, după liberare, a fost internat, mai mult mort decât viu, la Spitalul „Victor Babeș”.
Viața lui era, însă, complet compromisă, iar pe acest fond, afecțiunile psihice, care până atunci erau ținute sub control, găsiseră un teren fertil. Mai mult, infecția cu HIV o făcuse și pe prietena lui să rupă relația.
Externat pe semnătura mamei sale
Cu mințile răvășite, Lăzăroiu nu i-a dat pace femeii, care a fost nevoită să ceară instanței un ordin de interdicție. De aici înainte, tânărul a devenit de nerecunoscut, iar cu fiecare an boala devenea mai gravă. Apropiații săi susțin că era foarte sensibil la zgomote și de aceea devenea violent atunci când se simțea deranjat.
„Prima dată când a fost arestat pentru fapte cu violență. S-a întâmplat pentru că el la bloc venise un camion cu mobilă, undeva după orele 22.00. Se mutau niște oameni, iar în timp ce descărcau, s-a făcut gălăgie. Atunci, Bogdan a aprins o cârpă și a aruncat-o spre ei. Poliția a spus că a fost o sticlă incendiară. A fost un scandal imens. Cu toate că părțile vătămate, adică doi vecini, l-au iertat, i s-au reținut infracțiunile de distrugere prin incendiere și ultrajul contra bunelor moravuri”, au mai declarat, pentru Gândul.ro, sursele citate.
Apropiații bărbatului decedat au mai spus că acesta era conștient de faptul că era bolnav și își lua tratamentul. Totuși, aceștia cred că pastilele nu-și mai făceau efectul. „Bogdan își lua regulat pastilele. Era conștient că ce se întâmplă cu el nu este în regulă. Totuși, făcea crize din ce în ce mai des, iar atunci devenea incontrolabil”, au mai spus aceștia. Ajuns la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, Bogdan Andrei Romeo Lăzăroiu a fost externat, în cele din urmă, pe semnătura mamei sale.
Acasă, acesta a continuat, însă, să aibă episoade violente foarte dese și chiar ar fi agresat-o și pe bătrâna femeie. Obișnuia să iasă gol pe balcon și să arunce cu obiecte și bucăți de sticlă. Uneori, escalada balcoanele, astfel că, pe numele său a fost întocmit și un dosar pentru violare de domiciliu.
Ajunsese foarte cunoscut de polițiștii Secției 13, care au fost chemați să intervină de zeci de ori la adresa lui Lăzăroiu. Intervențiile nu erau, însă, deloc simple, pentru că, undeva în forul interior al bolnavului, prinsese rădăcini ideea că, de fapt, Poliția este instituția care l-a infectat cu HIV și i-a distrus viața.
Pe fondul intervențiilor din ce în ce mai complicate, polițiștii Secției 13 au venit însoțiți de mascații SAS, care l-ar fi bătut crunt înainte să-l ia pe sus și să-l ducă la spital. „I-au spart capul în trei locuri. A fost cusut. În casă erau bălți de sânge. De atunci, lui Bogdan a început să-i fie frică de mascații Poliției”, au mai dezvăluit sursele Gândul.ro
Așa se face că, vineri, atunci când trupele SAS au intervenit din nou, Lăzăroiu a început un război personal. A aruncat cu o ganteră și își legase în palmă un disc mic din metal. În plus, în celalată mână, agita un cuțit.
Pentru a-i distrage atenția, mascații au aruncat două genade de zgomot. Ulterior, Bogdan Lăzăroiu a ieșit pe balcon, s-a urcat pe balustradă și după ce le-a strigat ceva celor care tocmai intraseră în casa lui, s-a aruncat în gol.
„Bogdan s-a aruncat de frică, pentru că îl bătuseră rău cu alte ocazii. Mama lui, care era acolo, a cerut să vorbească cu el, dar nu au lăsat-o. I-au spus că, dacă se apropie, o amendează”, au mai dezvăluit apropiații lui Bogdan Andrei Romeo Lăzăroiu.
Modul de intervenție al trupelor speciale este cercetat atât de Serviciul Control Intern al Poliției Capitalei, cât și de Serviciul Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.