Prima pagină » Știri » Industria jocurilor de noroc contestă măsurile autorităților. Câți bani pierde România din închiderea „păcănelelor”!

Industria jocurilor de noroc contestă măsurile autorităților. Câți bani pierde România din închiderea „păcănelelor”!

Industria jocurilor de noroc contestă măsurile autorităților. Câți bani pierde România din închiderea „păcănelelor”!

Comunicat de presă dur al Asociației Organizatorilor de Sloturi din România, care contestă deciziile luate de autorităţi în privinţa închiderii „păcănelelor”. ROMSLOT avertizează Guvernul Orban – bugetul statului pierde foarte mulți bani prin încetarea activității sălilor de slot machines!

În plus, pe lângă faptul că aduc prejudicii financiare majore bugetului și economiei, închiderea „păcănelelor” pe motiv de prevenire a răspândirii Covid-19 nu va avea niciun efect epidemiologic.

ROMSLOT vorbește despre o decizie pripită luată de autorități

Decizia pripită nu aduce niciun beneficiu real în combaterea epidemiei de Covid-19, în contextul în care nu există nici măcar un singur focar sau caz de client infectat în sălile de jocuri de noroc. Autorităţile medicale (Direcţiile de Sănătate Publică) au admis în toate discuţiile purtate cu industria de slot machines că sălile de jocuri de noroc reprezintă cel mai scăzut risc epidemiologic din toate activităţile care se desfăşoară în spaţii închise”, se arată în comunicatul de presă al ROMSLOT.

Reprezentanții industriei jocurilor de noroc susțin că, spre deosebire de alte sectoare, clienţii din sălile de jocuri de noroc sunt obligaţi să poarte măşti pe întreaga durată a şederii, „sălile de jocuri de noroc au dimensiuni de ordinul sutelor de metri pătraţi – astfel încât distanţarea socială se respectă cu uşurinţă, iar spaţiile sunt dispuse cu camere video de supraveghere care pot ajuta în efectuarea unor anchete epidemiologice şi verificarea faptului că respectăm toate regulile. Astfel, din punct de vedere epidemiologic, măsurile luate de autorităţi nu au sens”.

Câți bani pierde România

Conform ROMSLOT, din punct de vedere financiar, închiderea sălilor de jocuri de noroc va avea repercusiuni majore asupra bugetului de stat.

În momentul în care suntem lăsaţi să funcţionăm, sălile de jocuri generează taxe şi impozite zilnice de două milioane de euro. Industria jocurilor de noroc asigură 45.000 de locuri de muncă şi este un important plătitor de salarii, taxe şi impozite, cu taxe directe şi indirecte de 600 de milioane de euro plătite anual la bugetul de stat şi un grad de colectare de peste 99%.

În momentul în care sălile de jocuri sunt închise, şomajul acestor angajaţi reprezintă o cheltuială pentru statul român de peste 1,5 milioane de euro”, arată reprezentanţii ROMSLOT.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că în ședința de miercuri a Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București s-a luat decizia închiderii barurilor, cluburilor și discotecilor. Totodată, CMBSU a mai decis interzicerea jocurilor de noroc şi a cazinourilor, cu excepţia pariurilor sportive şi a loteriilor unde se eliberează bilet.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și