INFRACȚIUNE. Fostul episcop de Huşi a fost reţinut de procurori pentru act sexual cu un minor / BOR: Sfântul Sinod ar putea lua decizia caterisirii fostului episcop / Un alt preot, adus la audieri

INFRACȚIUNE. Fostul episcop de Huşi a fost reţinut de procurori pentru act sexual cu un minor / BOR: Sfântul Sinod ar putea lua decizia caterisirii fostului episcop / Un alt preot, adus la audieri
Foto: Facebook
Publicat: 21/05/2020, 19:03
Actualizat: 21/05/2020, 22:33

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi într-un dosar de act sexual cu un minor.

UPDATE

Sfântul Sinod ar putea lua decizia irevocabilă a caterisirii fostului episcop de Huşi, Corneliu Onilă, reţinut joi, de procurorii de la Curtea de Apel Iaşi, pentru act sexual cu un minor, a precizat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranşat cazul fostului episcop de Huşi în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuţiile şi funcţia de episcop. Cazul său a fost preluat de autorităţile judiciare care au continuat o lungă şi complexă anchetă. În noul context al reţinerii la care s-a procedat astăzi, aşteptăm derularea finală a procesului. La sfârşitul acestuia, după epuizarea tuturor acţiunilor judecătoreşti şi pronunţarea finală a instanţei, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, a explicat, pentru Mediafax, Bănărescu.

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, nu recunoaşte acuzaţiile de act sexual cu un minor în baza cărora a fost reţinut joi.

Decizia a fost contestată deja de avocatul acestuia. Procurorii vor solicita şi arest preventiv pentru 30 de zile.

„Să sperăm că nu o să fie emis acest mandat de arestare, nu prezintă niciun pericol public. Prea sfintitul Corneliu neagă acuzaţiile vehement, este vorba doar de declaraţia părţii vătămate şi a fratelui acestuia”, a spus avocatul lui Corneliu Onilă, Liviu Bran.

Faptele ar fi fost săvârşite în 2016.

Corneliu Onilă, fostul episcop de Huşi, a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

UPDATE

 Preotul Sebastian Jitaru a fost adus, joi, la audieri, în dosarul în care în care fostul Episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reţinut pentru act sexual cu minori. Avocatul lui Jitaru susţine că preotul are calitate de suspect.

„Clientul pe care eu îl asist şi îl reprezint, domnul Jitaru şi-a rezervat dreptul la tăcere. Are calitatea de suspect momentan”, Carmen Codreanu, avocatul lui Jitaru.

Fostul Episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reţinut pentru 24 de ore, joi, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care Corneliu Onilă a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul Episcop şi alţi trei preoţi care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Sebastian Jitaru a mai fost condamnat, în trecut, pentru santaj.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă a fost reţinut joi de Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, potrivit unor surse din anchetă.

În vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au solicitat redeschiderea dosarului în care fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă. Pentru că nu ar fi avut suficiente probe, cauza a fost clasată.

Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
Dieta cu 3 mese pe zi a Loredanei Groza. Alimentul POPULAR la care a renunțat...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro a publicat notele
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Volkswagen Passat de RECORD. Autonomia atinsă cu un singur plin – VIDEO
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la...
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Miles Davis, Picasso al jazz-ului. „Nu vă temeți de greșeli. Nu există așa ceva”
×