Un cros inedit, Crosul CoșBook, a avut loc, sâmbătă, la Bistrița, în cadrul unui târg de carte ajuns la a șasea ediție, eveniment la care au participat 350 de alergători de toate vârstele. Târgul de carte pentru copii și adolescenți CoșBook este organizat de Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.
În ultima zi a târgului, copiii, părinții și profesorii au fost invitați la o porție inedită de mișcare: un cros care s-a desfășurat sub sigla „Alerg o carte” în parcul municipal din Bistrița. Toți alergătorii au primit câte o carte cu care au alergat în ultima parte a maratonului, aflat la a treia ediție.
„La prima ediție, în urmă cu trei ani am avut 160 de participanți la cros, anul trecut am avut 300, anul acesta avem peste 350 de înscriși, cel mai mic participant având un an și jumătate. Sperăm ca la ediția cu numărul 5 să avem 500 de alergători” spun organizatorii crosului.
Crosul a avut trei secțiuni: una dedicată familiilor care au alergat împreună cu copiii de până la 8 ani, o alta dedicată copiilor și una adulților. Premiile au constat în diplome, medalii și cărți.
„Este un eveniment inedit, anul acesta ne-am înscris la crosul Family cu soțul și copiii. Ne bucurăm că Bibioteca Județeană Bistrița-Năsăud a găsit soluții pentru a-i atrage și mai mult pe copii să citească. Noi îi încurajăm în ce măsură putem și să citească, și să facă mișcare. Este un eveniment inedit și binevenit” a spus, pentru MEDIAFAX, Ioana Sângeorzan, o mamă participantă la cros.
Și copiii au fost încântați de evenimentul organizat în parcul municipal Bistrița.
„Îmi place foarte tare crosul cu cărți. Particip la fiecare ediție. Anul acesta m-am înscris să alerg și cu familia și singur. Sunt trasee diferite și deja am crescut și sper să reușesc să ajung până la capăt”, a spus, corespondetului MEDIAFAX, Mihai, unul dintre copiii care a participat la cros.
Târgul de carte CoșBook a ajuns la a șasea ediție, la Bistrița fiind prezente edituri de prestigiu din țară.
Biblioteca Județeană „George Coșbuc” a pregătit la ediția din acest an lansări și prezentări de carte și reviste școlare, ateliere (re)creative, lecturi ale copiilor și adolescenților, dezbateri, întâlniri cu scriitori, recitaluri de poezie și muzică, dar și expoziții.