Inspector vamal la Aeroportul Timișoara, deferit justiției pentru mită

Publicat: 27 07. 2012, 11:18
Actualizat: 23 08. 2013, 16:28

Un inspector vamal de la Aeroportul Timișoara a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, după ce ar fi pretins mită o mie de euro, de la administratorul unei societăți pentru a-i verifica mai rapid marfa importantă, informează Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ion Chincea, inspector vamal în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Timișoara – Biroul Vamal Aeroport Timișoara, pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

Potrivit DNA, în perioada 20 iunie- 20 iulie 2012, inculpatul Ion Chincea, în calitatea sa de inspector vamal în cadrul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Timișoara – Biroul Vamal Aeroport Timișoara, având atribuții de constatare sau de sancționare a contravențiilor, a pretins, în două rânduri suma totală de 500 de euro, de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, în scopul de a-și îndeplini cu operativitate atribuțiile de serviciu privind controlul vamal al unor mărfuri (telefoane mobile) importate de societate și, prin urmare, pentru a asigura reprezentantului societății posibilitatea de valorificare rapidă, a acestora, pe piața internă. Din totalul pretins, inculpatul Chincea Ion a primit, la data de 10 iulie 2012, suma de 400 euro.

Amintim că la data de 20 iulie 2012 Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a inculpatului Chincea Ion pentru 20 de zile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș.