Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a anunțat cum se deschid unitățile de învățământ, în pandemie de coronavirus. În ce scenariu se află școlile din Capitală. “Conform acestuia…”
Anul școlar 2020-2021 ar urma să se deschidă potrivit scenariului galben. Inspectoratului Școlar al Municipiului București a emis un comunicat prin intermediul căruia a anunțat ce ar urma să se întâmple din 14 septembrie.
“Conform calendarului cuprins în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a emis situația în care se află localitatea București, adică scenariul doi. Conform acestui scenariu, școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali pe învățământ direct, față în față, iar restul claselor prin rotație”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).
Potrivit datelor publicate de Direcției de Sănătate Publică, rata de incidență a infectărilor cu coronavirus în București a fost de 1.12.
IMSB a anunțat cum se deschid școlile, în pandemie de coronavirus. “Scenariul 1 era exclus!”
În acest sens, consiliile de administrație ale tuturor unităților de învățământ din Capitală au transmis către ISMB și DSP alternativele de funcționare a anului școlar 2020-2021, în funcție de infrastructura de care dispun. Acestea urmează să fie supuse aprobării Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.
De semnalat că în unele școli scenariul verde este din start exclus deoarece sunt clase unde distanțarea fizică este imposibilă, deoarece au foarte mulți elevi.
“Noi ne-am propus scenariul 2. Scenariul 1 era exclus pentru că avem și foarte mulți copii în toate clasele, pornind de la 32 până la 38 de elevi. Apoi avem și personal didactic în vârstă și cu anumite boli, deci trebuie să potejăm pe toată lumea. (…) Suntem pregătiți și pentru scenariul trei dacă se întâmplă ceva. Suntem o școală atipică pentru că pentru cei mici și gimnazial noi nu avem circumscripție, dezvoltăm și învățământul în limba maternă italiană, vin foarte mulți copii din Italia, vin și de la 150 de km din jurul Bucureștiului și din celelalte sectoare, deci rata de răspândire a unui virus poate fi mult mai mare, decât la alte școli”, a declarat Maria Dan, directorul Liceului Teoretic “Dante Alighieri”, din sectorul 3 al Capitalei.