Instanța supremă va discuta, în 15 octombrie, contestația în anulare în dosarul privind revendicarea complexului hotelier Lido după ce, luni, cauza a fost amânată pentru ca părțile să studieze motivarea dată în dosarul de fond.
Instanța supremă și-a motivat decizia de retrocedare a complexului hotelier Lido prin faptul că SC Lido SA a dobândit imobilul revendicat de la stat, care l-a preluat prin naționalizare, în 1950, fără a avea, astfel, titlu de proprietate.
În acest dosar, reclamanții – Constantin Monteoru Angelescu și urmașii familiei Ghika – au solicitat constatarea că SC Lido SA a dobândit de la statul român, neproprietar, un imobil compus din teren de 3674 de metri pătrați cu construcții (Hotel Lido și alte două construcții, inclusiv bazinul Lido), situat pe bulevardul Gheorghe Magheru, precum și imobilul din strada CA Rosetti, nr. 13 compus din 1773 de metri pătrați de teren și patru construcții (Casa Lido și anexele sale) și că aceasta a transmis imobilele fără dept SC Compania Hotelieră Intercontinental România SA.
Totodată, reclamanții cereau compararea titului deținut de societatea hotelieră cu titul pe care reclamanții l-au obținut ca moștenitori ai lui Constantin Angelescu, care a deținut imobilele respective prin actul de vânzare-cumpărare 8663/14 octombrie 1904.
După aproximativ șapte ani de procese, reclamanții au obținut prin sentință definitivă și irevocabilă recunoașterea titlului lor de proprietate și punerea în posesie.
Astfel, instanța supremă a admis recursurile reclamanților. Totodată, pârâții – SC Compania Hotelieră Intercontinental România SA și SC Lido SA – au fost obligați să lase clădirea în deplină proprietate și deplină posesie. (Mediafax)