Instanța a analizat fiecare cerere separat, acestea fiind depuse de Dan Voiculescu și de Sorin Pantiș. Instanța a stabilit, că în principiu, ele sunt admisibile și a acordat termen de judecare a lor în 11 noiembrie.
Tot la Curtea de Apel București au fost depuse alte două cereri, de către Compania de Cercetări Aplicative și Investiții și de Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco), solicitările fiind, însă, respinse ca inadmisibile.
Avocații lui Dan Voiculescu au depus, în 18 august, la Curtea de Apel București, o contestație în anulare cu privire la pedeapsa primită de acesta în dosarul ICA, iar imediat după acest demers au formulat o cerere de strămutare a cauzei la o altă curte de apel din țară. Motivele invocate de avocații lui Voiculescu au fost legate de mediatizarea excesivă a dosarului, dar și de faptul că magistrații Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea nu ar fi fost imparțiali atunci când au dat sentința în cauză.
Cererea de strămutare a procesului în care Dan Voiculescu solicită anularea pedepsei a fost însă respinsă ca nefondată de către judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care au dispus astfel ca acest proces să fie analizat în continuare de magistrații de la Curtea de Apel București.
În 8 august, completul de judecată de la Curtea de Apel București format din magistrații Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, și pe fostul ministru Sorin Pantiș la șapte ani de închisoare.
În același dosar, fostul director al Agenției Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost șef al Direcției Juridice din ADS, a primit șase ani de închisoare. Tot la șase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost șef al Direcției de Privatizare-Concesionare din ADS.
Flavius Adrian Pop, fost șef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin și Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene și Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.