Instanța i-a cerut lui Liviu Dragnea prezentarea la audierea de luni. Ștefănescu a anunțat că medicii decid dacă-l operează
Secretarul general PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat că l-a vizitat pe Liviu Dragnea la spital, iar medicii urmează să decidă, luni, dacă îl vor opera pe liderul PSD. „El (Liviu Dragnea -n.r.) ar dori să nu se ajungă la operație. Este o dublă hernie și are și o problemă la gât. E o chestiune cervicală. Urmează ca mâine (luni-n.r.) să primim un răspuns exact. În orice caz, va trebui să stea la pat în următoarele câteva zile obligatoriu”, a afirmat Codrin Ștefănescu, duminică seara, la Antena 3.
Pe 19 februarie, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis reaudierea lui Liviu Dragnea de către completul de 5, judecătorii punându-i în vedere liderului PSD să se prezinte la termenul de luni, 18 martie. Magistrații au mai acceptat reaudierea a doi inculpați și cinci martori.
De altfel, președintele PSD Liviu Dragnea a fost cel care a anunțat, prin intermediul avocaților, că vrea să dea declarații în fața judecătorilor. Și procurorii DNA au cerut audierea.
Și Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman Teleorman, a anunțat instanța să vrea să fie audiată, ea urmând să dea declarații tot luni, 18 martie.
Dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.
Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana și Popa Rodica Aida. Între timp, unul dintre judecători, Luciana Mera, a solicitat pensionarea, iar cererea i-a fost aprobată de către Consiliul Superior al Magistraturii.
Potrivit Regulamentului de organizare a instanței supreme, conducerea trebuie să tragă la sorți în ședință publică un nou judecător (articol 29), atunci când un membru al completului de 5 este eliberat din funcție. Totodată, este posibil ca, în momentul în care va fi desemnat un înlocuitor al magistratului, dosarul să fie reluat de la zero, chiar dacă nu au fost administrate multe probe până în prezent.