„Casează, în parte, hotărârea atacată, în sensul că respinge acțiunile disciplinare conexe formulate de Inspecția Judiciară împotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) și lit. i) teza întâi din Legea nr. 303/2004. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate privind respingerea excepțiilor; admiterea, în parte, a acțiunilor disciplinare conexe și aplicarea sancțiunii disciplinare constând în „excluderea din magistratură”, pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) și lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea acțiunilor disciplinare conexe pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) și l) din aceeași lege. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 8 aprilie 2019″, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care este definitivă.
Pe 28 septembrie 2018, Secția pentru Procurori a CSM a decis suspendarea din magistratură a lui Lucian Onea, fost șef DNA Ploiești, și a lui Mircea Negulescu, fost procuror la această structură. Decizia a fost contestată ulterior de Mircea Negulescu la Înalta Curte.
Cei doi sunt acuzați că au constrâns anumiți martori să facă sesizări și tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o sesizare întocmită de către fostul deputat Vlad Cosma pe numele unui cetățean din Chișinău, Serghei Petruș. Vlad Cosma ar fi fost amenințat de către Lucian Onea că îi va întocmi dosar penal surorii acestuia, Andreei Cosma. Ulterior, Vlad Cosma a declarat public că Serghei Petruș nu există.