Instanța supremă a hotărât achitarea a patru suspecți de atentatul cu bombă din 2003, în Turda
Un complet de trei judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins recursul Parchetului, menținând astfel decizia Curții de Apel Iași, care a stabilit în 22 aprilie 2010 achitarea celor patru, întrucât faptele au fost comise de alte persoane (articolul 10, litera c, din Codul de procedură penală-n.r.).
În 7 mai 2004, cei patru bărbați suspectați că au participat la atentatul cu bombă de la de la Pizzeria „Pharaon din Turda au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, de către Parchetul Tribunalului Cluj.
Polițiștii și procurorul care au instrumentat cazul l-au indicat drept autor al atentatului pe Victor Zăgrean, ca instigator pe Ovidiu Vancea, zis Balibacea, iar drept complici pe Septimiu Mihai Moldovan și pe Szasz Francisc.
Procurorul care a întocmit rechizitoriul, Mircea Hrudei, afirma atunci că, pentru prima dată în județul Cluj, Parchetul are ca și cap de acuzare, pe lîngă infracțiunile de tentativă de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului armelor explozive, și cea de terorism.
„Deoarece prin modalitățile prin care a fost săvîrșită fapta cei patru inculpați au urmărit atât suprimarea numitului Otvos Gheorghe, cât și să producă o stare de tulburare în rândul populației dinTurda”, explica procurorul.
Victor Zăgrean, Mihai Moldovan, Ovidiu Vancea și Szasz Francisc au fost inculpați și judecați pentru că ar fi participat la atacul cu grenadă din Turda, care a avut loc la sfîrșitul anului 2003 și în care ar fi fost vizat unul din capii lumii interlope locale, Gheorghe Otvos, zis Gagarin. În atentat a fost rănit Stelian Luca, zis Stelu, de asemenea membru al grupărilor mafiote din Turda.
În timpul procesului, Stelian Luca a renunțat la pretențiile civile, potrivit constatării Curții de Apel Iași, consemnată în minuta din 22 aprilie 2010.
Decizia Curții de Apel Iași a fost contestată la ICCJ, iar recursul a început a se judeca în iunie 2010, procesul finalizându-se în 23 octombrie. În 14 decembrie, după o succesiune de amânări, judecătorii ICCJ au hotărât: „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Iasi împotriva sentinței penale nr. 45 din data de 22 aprilie 2010 a Curții de Apel Iași-Secția Penală și pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpații Zăgrean Victor, Vancea Ovidiu Emanuel, Moldovan Mihai Septimiu și Szasz Francisc. Cheltuielile judiciare ramân în sarcina statului”. Decizia ICCJ este definitivă
Zăgrean și Moldovan au fost arestați preventiv din 6 ianuarie 2004, până la data de 3 noiembrie 2005, iar Vancea și Szasz din 17 ianuarie 2004, până în 3 noiembrie 2005.