Prima pagină » Știri » Instanța supremă este așteptată să pronunțe joi o soluție definitivă în dosarul lui Toni Greblă

Instanța supremă este așteptată să pronunțe joi o soluție definitivă în dosarul lui Toni Greblă

Instanța supremă este așteptată să pronunțe joi o soluție definitivă în dosarul lui Toni Greblă
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt așteptați să pronunțe joi o soluție definitivă în dosarul lui Toni Greblă. În primă instanță, secretarul general al Guvernului a fost achitat pentru trafic de influență, fals în acte și coordonarea unui grup infracțional.

Instanța supremă este așteptată să pronunțe, în data de 27 iunie, o soluție definitivă în dosarul secretarului general al Guvernului, Toni Greblă. Pronunțarea a fost amânată, în condițiile în care era așteptată o soluție în cursul zilei de luni, 24 iunie.

În primă instanță, Greblă a fost achitat tot de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru fapte de trafic de influență, fals în acte și coordonarea unui grup infracțional.

Procurorii DNA l-au acuzat în 2015 pe Toni Greblă că, după efectuarea perchezițiilor domiciliare la ferma sa de struți, fostul judecător al Curții Constituționale și-a continuat activitatea infracțională și a făcut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obținute din infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, ca să obțină pentru el și pentru altul bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

La vremea respectivă, Greblă a fost reținut de DNA pentru o perioadă de 24 de ore.

Greblă a explicat atunci că procurorii i-au imputat faptul că, în ce privește infracțiunea de trafic de influență, este vorba despre o sumă de 100.000 de euro, care a fost investită de omul de afaceri Mihai Prundianu în ferma de struți. În schimbul banilor, Greblă ar fi intervenit pentru acesta pe lângă unele instituții ale statului.

DNA mai arăta că, începând din august 2014, Toni Greblă a făcut demersuri pentru intermedierea unei legături comerciale de export între finul său, Ion Bîrcină, un cetățean turc, cetățeanul moldvean Victor Dolghi și Constantin Bartolomeu Săvoiu. Cetățeanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

Cei cinci ar fi constituit un grup infracțional organizat pentru a exporta, prin Turcia, produse agro-alimentare către Federația Rusia, în ciuda embargoului institutit de aceasta pentru marfa din UE.

Mediafax Foto / Octav Ganea