Institutul Cantacuzino: Brânza de la Brădet și carnea de pui NU sunt sursa îmbolnăvirii copiilor din Argeș

Publicat: 09 03. 2016, 14:17
Actualizat: 20 11. 2016, 14:29

Institutul Cantacuzino anunță că au fost prelevate trei tulpini umane, obținute de la trei copii din Argeș, Sibiu și Bacău, diagnosticați cu infecție cu E.Coli tip VTEC O26, la care s-au adăugat șase tulpini de E.Coli O26 prelevate dintr-un lot de brânză de la Brădet (două tulpini) și din carne de pui (patru tulpini).

„Tulpinile de la copii sunt diferite între ele (confirmând așteptările întrucât nu erau indicații de înrudire epidemiologică a cazurilor respective) și diferite de cele din brânză și carne (din nou confirmând, întrucât nu existau date epidemiologice sugestive că aceste alimente ar fi fost consumate de vreunul dintre copii)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Institutul Cantacuzino.

Rezultatele vor fi transmise specialiștilor străini care au fost în luna februarie în România pentru a ajuta investigația epidemiologică.

Potrivit raportului, „rezultatul final al analizelor prin care s-au comparat profilul genetic al unor tulpini de E.Coli O26 izolate de la pacienți cu cele izolate de IISPV din brânză și carne de pui confirmă că acestea nu sunt identice”.