Întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă la decolarea unor curse, din cauza operațiunilor de degivrare

Publicat: 02 12. 2014, 10:45

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfășoară normal, în condiții de iarnă, pistele, platformele și căile de rulare fiind deschise și operaționale, a precizat CNAB, într-un comunicat de presă transmis agenției MEDIAFAX.

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza vremii, dar zborurile pot avea întârzieri de aproximativ 45 de minute la decolare, iar în unele cazuri chiar și de o oră, din cauza operațiunilor de degivrare.

„Pe aeroporturile din București se intervine constant cu utilaje proprii pentru menținerea suprafeței de mișcare în condiții optime pentru desfășurarea în siguranță a operațiunilor aeriene”, se mai arată în comunicatul CNAB.

Bucureștiul și județele Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Caraș-Severin, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Mureș, Sibiu, Alba, Hunedoara și Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori și vânt până marți, la ora 22.00.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, în aceste zona se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăși la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar local și temporar, zăpada va fi viscolită. În regiunile sudice și centrale sunt condiții de producere a poleiului.

Directorul Administației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat luni, la Comandamentul de iarnă de la Guvern, că situația meteo rămâne complicată în următoarele ore, cu viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră și temperaturi scăzute, care pot cauza polei până marți după-amiază, dar de miercuri va fi un regim de iarnă normal, cu precipitații slabe și temperaturi ușor pozitive pe timpul zilei

Ion Sandu a precizat că, după expirarea codului galben, mai pot fi emise atenționări, dar numai punctual, pentru anumite zone și perioade scurte, nu la nivel național.