Interesul europenilor pentru autoturismele ELECTRICE este în scădere. Cât a crescut prețul la astfel de mașini în ultimii 4 ani

Publicat: 27 10. 2024, 18:51
Actualizat: 27 10. 2024, 19:15

This browser does not support the video element.

Mașinile electrice sunt din ce în ce mai puțin populare, în timp ce europenii spun că ar cumpăra așa ceva dacă ar costa mai puțin. Specialiști au observat o creștere de preț încontinuu în ultimii 4 ani. E concluzia unui studiu în care se arată că prețul mediu acceptat de oamenii din Uniunea Europeană pentru o mașină ecologică ar fi cel mult 25.000 euro. 

Potrivit unui studiu, vorbim despre aproximativ 35% dintre cetățenii Uniunii Europene care au declarat că în 2025 ar cumpăra o mașină electrică, însă dacă prețul nu ar depăși 25.000 euro, conform profit.ro. Există și un studiu al Comisiei Europene, care arată, însă, o realitate mult mai dură, faptul că mulți europeni ar fi dispuși să cumpere o mașină electrică, însă dacă prețul acesteia ar fi 20.000 euro.

În timp ce avem această realitate socială, specialiștii observă o creștere de preț în ceea ce privește autoturismele electrice în întreaga Uniune Europeană. Dacă prețul mediu al unei mașini electrice în anul 2020 era fără taxe 40.000 euro, acum, după 4 ani, a ajuns să coste 45.000 euro o mașină electrică în medie. Iar tendința este de creștere, spun specialiștii.

Totuși, scăderea prețului la baterii poate însemna că mașinile electrice ar putea totuși să se ieftinească, dar și un argument pentru acest lucru, spun toți specialiștii, ar fi faptul că scăderea puterii de cumpărare, dar și scăderea interesului va duce și la scăderea automată a prețului.

FOTO: Pexels