Prima pagină » Știri » Întrebarea la care greșesc mulți dintre viitorii șoferi. Ce îi pune în dificultate pe candidați la examenul auto

Întrebarea la care greșesc mulți dintre viitorii șoferi. Ce îi pune în dificultate pe candidați la examenul auto

Întrebarea la care greșesc mulți dintre viitorii șoferi. Ce îi pune în dificultate pe candidați la examenul auto

Obţinerea permisului de conducere este un obiectiv greu de atins pentru cei care susțin examenul. Cele mai mari bătăi de cap candidaților le dau chestionarele de la proba teoretică. Una dintre întrebările cele mai dificile care îi pune în dificultate pe viitori șoferi se referă la semnalele polițistului rutier.

Astfel, în acest sens, este prezentantă o imagine care sugerează un polițist aflat în intersecție care își ține brațele pe lângă corp.

Candidatul este întrebat ce reprezintă poziția polițistului, iar cele trei variante de răspuns sunt:

  • nu aveți nicio obligație;
  • oprire;
  • drum blocat.

Cei mai mulți dintre candidați au tendința să aleagă răspunsul „nu aveți nicio obligație”, în realitate, poziția respectivă înseamnă „Oprire”.

Sursă foto: Școalarutieră.ro

Ce înseamnă brațele întinse orizontal

Astfel, potrivit explicațiilor oferite de Școalarutieră.ro,dacă polițistul rutier este cu fața la dvs. și are brațele întinse orizontal, semnifică oprire pentru participanții la trafic care vin din fața și din spatele polițistului. După ce a dat acest semnal, polițistul coboară brațele, poziția sa însemnănând, de asemenea, ”oprire” pentru participanții la trafic care vin din fața și din spatele polițistului”.

Un alt exemplu este atunci când polițistul rutier este cu fața la dvs. și are doar brațul întins orizontal, acel semnal înseamnă oprire pentru participanții care vin din fața polițistului. După ce a dat acest semnal, polițistul poate coborî brațul, poziția sa însemnând, de asemenea”oprire” pentru participanții la trafuc care vin din fața polițistului.Prin urmare, poziția polițistului rutier cu mâinile pe lângă corp, este o continuare a semnalului de oprire efectuat cu brațul sau brațele întinse orizontal și continuă să semnifice oprire pentru participanții la trafic la care a făcut referire semnalul anterior, mai arată explicațiile oferite de site-ul Școalarutieră.ro.

Ce spune legea

Potrivit regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, oprirea participanților la trafic este obligatorie și la semnalele date de:

a) polițiștii de frontieră;

b) îndrumătorii de circulație ai Ministerului Apărării;

c) agenții de cale ferată, la trecerile la nivel;

d) personalul autorizat din zona lucrărilor pe drumurile publice;

e) membrii patrulelor școlare de circulație, la trecerile pentru pietoni din apropierea unităților de învățământ;

f) nevăzători, prin ridicarea bastonului alb, atunci când aceștia traversează strada.

(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a) -d) pot efectua și următoarele semnale:

a) balansarea brațului în plan vertical, cu palma mâinii orientată către sol sau cu un mijloc de semnalizare, care semnifică reducerea vitezei;

b) rotirea vioaie a brațului, care semnifică mărirea vitezei de deplasare a vehiculelor, inclusiv grăbirea traversării drumului de către pietoni.

 

Autor

Citește și