Inundații în Mehedinți. Sute de hectare de teren au fost afectate. Drumuri impracaticabile în urma ploilor
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, plutonier Ramona Nistor, în urma căderilor de precipitații abundente miercuri dimineață erau impracticabile DJ 607 C, între localitățile Podeni și Malarișca, un drum comunal, și două drumuri sătești.
„Pe raza comunei Podeni, din cauza formării de ravene transversale și longitudinale, cu adâncimi care ating în unele locuri 1-1,5 metri, drumurile DJ 607 C (între localitățile Podeni și Malarișca), DC 4 ( între Gornenți și Malarișca) și două drumuri sătești din localitățile Gornenți și Podeni, sunt impracticabile circulației rutiere”, a spus Ramona Nistor.
Potrivit aceleiași surse, circulația rutieră pe DN 57, între Orșova și Moldova Nouă, se desfășoară pe un singur sens pe o porțiune de 15 metri, în comuna Dubova, unde în noaptea de marți spre miercuri s-a produs o alunecare a taluzului, conducând și la prăbușirea parapetului de zidărie.
DN 57, între Orșova și Moldova Nouă, este afectat pe raza comunei Svinița, unde s-au produs surpări de teren pe o distanță de circa 15 metri, circulația desfășurându-se pe un singur sens, până la îndepărtarea căderilor de pietre de pe versanți.
Bilanțul autorităților mehedințene arată că din cauza revărsării râului Coșuștea, pe raza localității Corcova, au fost inundate o sută de hectare de teren cultivat, 120 de hectare de pășuni și DJ 671 A pe o lungime de 400 de metri, în timp ce pe raza comunei Broșteni au fost inundate aproximativ trei hectare de teren agricol, ca urmare a revărsării râului Motru.
Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinți, Adrian Drăghici, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în localitatea Broșteni cota de inundație pe râul Motru a fost depășită cu 30 de centimetri, în timp ce pe râul Coșuștea cota de inundație a fost depășită cu 40 de centimetri.
De asemenea, în Mehedinți, în noaptea de marți spre miercuri, au fost afectate două linii electrice, iar aproximativ 240 de abonați din patru localități: Strehaia, Băsești, Budănești și Cracul Lung, au rămas fără energie electrică.
Echipele de intervenția ale CEZ Distribuție au acționat pentru remediere, iar miercuri dimineață, trei localități erau în continuare fără energie electrică (parțial Strehaia, Băsești și Cracul Lung, în total circa 130 de abonați), urmând ca în cursul zilei problemele să fie remediate.