Inventatorului Iustin Capră i-a fost furat paltonul din miniautomobilul parcat în fața casei

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 05 03. 2012, 00:05
Inventatorului Iustin Capră, cunoscut pentru miniautomobilele de construcție proprie cu care străbate străzile orașelor, i-a fost furat paltonul dintr-o astfel de mașină, parcată în fața casei sale din localitatea ilfoveană Balotești.

Inventatorul Iustin Capră, cunoscut pentru miniautomobilele de construcție proprie cu care străbate străzile orașelor, a rămas o zi fără palton, acesta fiindu-i furat dintr-o astfel de mașină, parcată în fața casei sale din localitatea ilfoveană Balotești.

Agentul șef adjunct George Dinu a reușit să-l identifice pe hoț, un tânăr de 13 ani, care conștient fiind că va fi identificat ca autor al furtului dacă poartă haina – un palton de firmă – l-a folosit, alături de haine uzate, pentru a ”căptuși" căruța părinților săi. Tânărul hoț a declarat anchetatorilor că actul său nu a fost premeditat, dar, trecând prin zonă, a văzut haina în automobilul lăsat cu portiera descuiată și a luat-o. Paltonul a fost recuperat și dat proprietarului, urmând ca împotruiva hoțului să fie luate măsurile legale care se impun.

La 73 de ani, Iustin Capra, ca vocație – inventator, ca profesie – inginer de aviație și matematician, are peste 73 de invenții, el fiind preocupat, în special, de realizarea unui automobil de dimensiuni mici, cu consum redus de carburanți, nepoluant. Inventatorul a realizat 66 de prototipuri de miniautomobile, cu tracțiune neconvențională, în general electrică, dintre care 44 absolut originale și 22 de variante.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro