Prima pagină » Știri » FOTO | Investiție de două milioane de euro și zero regrete! Cum a reușit Sorin să dea lovitura cu o afacere deschisă într-un SAT din România

FOTO | Investiție de două milioane de euro și zero regrete! Cum a reușit Sorin să dea lovitura cu o afacere deschisă într-un SAT din România

Un sat aflat la 25 de kilometri de Timișoara a devenit faimos pe Google Maps. Murani a fost accesat de utilizatori de aproape un milion de ori și îndrăgit de oricine îl vizitează.

Cândva ruină, acum este un adevărat colţ de Rai, destinaţia a devenit atât de populară datorită domeniului nobiliar pe care îl găzduieşte.

Imaginile au fost filmate pe domeniul baronilor Munay din satul timişorean Murani.

Un loc părăsit de aproape trei decenii, dar care a prins din nou viaţă datorită lui Sorin Prada, un om de afaceri și profesor de marketing, crede că după investiţia de 2 milioane de euro, a dat lovitura.

„Noi am văzut potenţalul locului. Domeniul ce era într-o paragină totală de 25 de ani. Am început de la minus, nu de la zero, în sensul că un an a durat desţelenirea locului, celor 60.000 de mp, pe care am început să construim un parc tematic și centru de agrement”, spune Sorin Prada, antreprenor.

Câți oameni au ajuns să locuiască în satul Murani

Piesa de rezistenţă a domeniului este un conac ridicat în 1871, care a fost inclus recent într-un proiect de reabilitare de cel puţin 1 milion de euro.

„Suntem în ferma cu poveşti, unde avem peste 150 de animale şi păsări. Tărâmul aventurilor, cel mai lung traseu de drumeţie cu obstacole din ţară”, adaugă Sorin Prada, antreprenor.

„Am auzit că au destul de multe animale şi am venit cu copiii”, spune un părinte.

„Am mai fost. Cum stai la oraş, între betoane, ne lipseşte liniştea de la sat”, crede altcineva.

Satul a devenit atât de popular încât are 750.000 de căutări pe Google Maps, iar unii au fost vrăjiţi de aceste meleaguri şi s-au mutat cu toată familia.

„Locuiam la bloc, în agitaţia din oraş, aglomeraţie, vecini, maşini. Anul trecut în toamnă am descoperit Muraniul, fiind în căutarea unui loc de linişte, relaxare”, povesteşte Ciprian Pașca, localnic, potrivit Observator.ro.

Acum, 500 de oameni locuiesc aici.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și