Prima pagină » Știri » Ioan Niculae renunță la „opera ștințifică”

Ioan Niculae renunță la „opera ștințifică”

Ioan Niculae renunță la
Ioan Niculae a cerut Tribunalului Dâmbovița, care discută eliberarea sa condiționată, să nu se mai țină cont de cărțile scrise de el în peniteniciar, în condițiile în care DNA a solicitat detalii de la ANP și specialiștii Universității București cu privire la lucrările acestuia.

Judecătorii de la Tribunalul Dâmbovița au amânat din nou, vineri, pronunțarea în dosarul privind eliberarea condiționată din penitenciar a omului de afaceri Ioan Niculae, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul ședinței de judecată, procurorul DNA Ploiești a solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor date cu privire la realitatea unui pontaj făcut în cazul lui Ioan Niculae cu ocazia scrierii unei lucrări științifice de către acesta, pontaj în privința căruia există dubii că ar fi real.

Tot procurorul DNA Ploiești a solicitat în instanță să se emită o adresă către Universitatea București, pentru ca specialiștii să se pronunțe și să transmită dacă publicarea unui material într-o revistă cu caracter științific echivalează cu publicarea unei lucrări științifice.

În acest context, Ioan Niculae a cerut în instanță ca judecătorii să nu mai țină cont de zilele de libertate pe care le-a câștigat în urma publicării cărților pe care le-a scris în perioada de detenție.

Aceasta este a doua oară când Tribunalul Dâmbovița amână pronunțarea în dosarul de eliberare condiționată a lui Ioan Niculae, dosar înregistrat la Tribunalul Dâmbovița în 17 noiembrie 2015.

Următorul termen a fost stabilit pentru 19 februarie.

În dosarul „Mită la PSD”, în 2 aprilie 2015, Curtea de Apel București i-a condamnat pe Ioan Niculae la doi ani și șase luni de închisoare, pe Gheorghe Bunea Stancu la trei ani de închisoare, pe Gheorghe Teodorescu și Viorel Bărac la doi ani și șase luni cu executare.

Procurorii arătau, în rechizitoriu, că în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al organizației județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială, desfășurată la sfârșitul anului 2009, pentru susținerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Judecătoria Găești a decis, în 21 octombrie, că omul de afaceri Ioan Niculae poate fi eliberat condiționat.

Hotărârea a fost contestată de procurorii DNA Ploiești la Tribunalul Dâmbovița.

Citește și