Iohannis a promulgat legea privind conflictul de interese și incompatibilitatea aleșilor locali

Publicat: 08 04. 2019, 17:27
Actualizat: 12 04. 2019, 13:22

Astfel, Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției se modifică și se completează după cum urmează:

„Art. 77. – Conflictele de interese pentru președinții și vicepreședinții consiliilor județene sau consilierii locali și județeni sunt prevăzute la art. 46 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

După alineatul (1) al articolului 91 se introduce un nou alineat, alin. (11), cu următorul cuprins: «(11) Starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcție sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcția sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate.»”, arată forma legii trimisă pentru promulgare.

Anterior, CCR a admis o sesizare de neconstituționalitate depusă de președintele Klaus Iohannis la legea de modificare a legii privind conflictul de interese și incompatibilitatea aleșilor locali.