Prima pagină » Știri » Iohannis, despre majoritatea parlamentară PSD: Nivelul de toxicitate se vede în votarea lui Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ – VIDEO

Iohannis, despre majoritatea parlamentară PSD: Nivelul de toxicitate se vede în votarea lui Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ – VIDEO

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în timpul conferinței de presă susținute miercuri, 21 octombrie, că nivelul de toxicitatea al majorității parlamentare din prezent se vede în faptul că autorul Ordonanței 13, Florin Iordache, a fost votat și a obținut funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Klaus Iohannis este de părere că Partidul Social Democrat, chiar dacă a încercat să își schimbe imaginea în fața românilor, „rămâne același partid nereformat și toxic”.

Președintele României: „Pesediștii găsesc mereu o cale să își recompenseze servanții”

„Și pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al Ordonanței 13, Florin Iordache, a fost votat în Parlamentul României în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic. Pesediștii găsesc mereu o cale să își recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid, oferindu-le funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni”, a declarat Klaus Iohannis.

Și candidatul la funcția de președinte al Consiliului Legislativ, August Zegrean, fost conducător al Curții Constituționale, este de părere că alegerea lui Florin Iordache (PSD) ar trebui anulată.

Florin Iordache a fost votat de 185 de senatori și deputați, iar fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a primit doar 41 de voturi.

„Votul nu este legal. Nici numărul de voturi nu este suficient ca Iordache să fie la conducerea Consiliului Legislativ. Legea spune că trebuie votul majorității deputaților și senatorilor în ședință comună. 185, cât a fost rezultatul celui declarat câștigător, nu înseamnă majoritatea deputaților și senatorilor. În general, dacă parlamentul votează, dar nu are numărul necesar de voturi, Curtea anulează hotărârile”, a declarat Augustin Zegrean, la GÂNDUL LIVE.

Întrebat dacă ar mai fi dispus să candideze, Augustin Zegrean a declarat: „Nu vreau să mă mai supun la astfel de mizerii”.

 

Citește și