Iohannis: „Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim”

Publicat: 13 03. 2016, 09:57
Actualizat: 12 10. 2016, 02:55

Cu ocazia vizitei de stat în Israel, Klaus Iohannis a susținut recent un discurs în fața reprezentanților comunității israeliene de origine română, în deschiderea căruia a spus cât de bucuros este că poate să fie prezent în fața lor, dar și că, alături de Carmen Iohannis, și-a imaginat, în viața lor anterioară, o călătorie la Ierusalim.

„Sunt foarte bucuros și foarte mișcat că pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră. Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim. Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră”, și-a început Iohannis alocuțiunea.

Președintele a mai declarat și că a fost extrem de mișcat de evlavia pe care a simțit-o în toate locurile pe care le-a vizitat, dar și de românii pe care i-a întâlnit în vizita sa. „Peste tot, am fost foarte impresionat de evlavie, de emoția care s-a simțit peste tot și, evident, de românii care m-au salutat acolo. Comunitatea dumneavoastră a contribuit semnificativ la construirea Statului Israel. Medici, profesori, ingineri, meseriași, ați venit și v-ați integrat, ați construit, în bună parte, această societate a Statului Israel. Acest lucru vă onorează și ne onorează”, a mai spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a început de duminică seara o vizită de stat în Israel și Palestina, pe agendă figurând întâlniri cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, și cu premierul Benjamin Netanyahu.