Ion Gușan, Daniel Trandafirescu și alți 10 suspecți din dosarul de contrabandă cu țigări, arestați

Publicat: 22 09. 2013, 11:37
Actualizat: 22 09. 2013, 15:32

Interlopul Ion Gușan, zis Nicu Patron, fiul adjunctului șefului IPJ Prahova, Daniel Trandafirescu, și ceilalți 10 suspecți reținuți în dosarul de contrabandă cu țigări, au fost arestați, în noaptea de sâmbătă spre duminică, printr-o decizie a Curții de Apel București (CAB).

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut, vineri, 31 de percheziții în București, Ploiești și în județul Ilfov, la locuințele membrilor unei grupări suspectate de trafic de țigări și spălare de bani. Sâmbătă, procurorii au reținut 12 dintre cele 26 de persoane audiate și le-au prezentat în fața CAB cu propunere de arestare preventivă, pe care instanța a aprobat-o.

Cei 12 suspecți pentru care instanța a depus arestarea preventivă sunt Ion Gușan, Valeriu Gori, Vasile Trohin, Vladimir Luca, Daniel Trandafirescu, Ion Pădurean, Radu Furtună, Artur Baltag, Victor Bivol, Vasile Ibranyi, Cristian Gheorghe Burcea și Marcel Dumitru.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Gușan ar fi liderul grupării de contrafacere și contrabandă cu țigări. Acesta a fost suspectat și că l-ar fi angajat pe Vitalie Proca să îl ucidă pe bancherul rus German Gorbunțov, pe care l-a împușcat, de șase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

Daniel Trandafirescu este fiul adjunctului șefului Poliției Prahova și al judecătoarei Zinca Trandafirescu, de la Tribunalul Prahova, fost director al Penitenciarului Târgșor. Daniel Trandafirescu este avocat stagiar în Baroul București din 2011.

Membrii grupării sunt suspectați de contrafacere și contrabandă cu țigări, acestea fiind vândute în toată țara.

În urma perchezițiilor a fost descoperită într-un imobil din localitatea Clinceni, județul Ilfov, o linie completă de fabricare a țigaretelor, neautorizată, aflată în stare de funcționare, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Procurorii au ridicat cantități importante de țigări, tutun vrac, aparatura de imprimerie și ambalajele destinate funcționării fabricii.

Procurorii DIICOT au cooperat în această cauză cu autoritățile din Republica Moldova.