Ion Rădoi: Poliția întârzie să suplimenteze numărul de personal de la metrou. Paza este critică

Publicat: 27 06. 2019, 14:28

„Am ajuns într-o situație critică și cu paza pentru că, totuși, metroul a fost în siguranță până acum. Nu știu din ce motive, Poliția întârzie ca să-și suplimenteze numărul de personal care trebuie să asigure siguranța la metrou. În ceea ce privește pază, cu firmele de pază, avem informații că se tergiversează tocmai ca să pătrundă cei care vor, anumiți directori sau influența politică”, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrorex.

Acesta mai spune că a sesizat conducerea Metrorex de multe ori în ceea ce privește lipsa personalului de la metrou, ca urmare a faptului că au ieșit foarte mulți angajați la pensie, sau „s-au întâmplat diverse lucruri mai puțin plăcute”.

Potrivit lui Rădoi, la ore de vârf, într-o garnitură de tren sunt 2.000 de călători.

„Se tergiversează de la o zi la alta orice măsură care trebuie luată pentru transportul în siguranță al celor 700 de mii de călători pe zi. La orele de vârf, într-un tren de metrou sunt 2.000 de călători, și slavă Domnului că până acum nu s-a întâmplat nimic, dar nu trebuie să așteptăm acest lucru”, a mai declarat Rădoi.