Ion Ţiriac: Nu se poate cumpăra din nou o Simona Halep de la supermarket
Speranțe de la FRT
„Dacă această federaţie nu face 6, nu 4, centre regionale în toată ţara…. dacă nu vom avea cel puţin 20.000 de copii care să joace tenis… atunci noi nu vom mai putea pretinde un Wimbledon, un Roland Garros sau un top zece la Cupa Davis. Nu e adevărat că tenisul este un sport scump. Da, tenisul pe vremea mea era un sport scump pentru că munceai la fabrică o lună să poţi să cumperi o rachetă. Azi iei racheta şi cu 10 euro. Deci azi copilul vine la tenis dacă îl poţi atrage. Am avut norocul la Iaşi că un cetăţean şi-a făcut un centru regional singur. A mai luat şi un turneu şi funcţionează. Sper că şi în Bucureşti se poate face destul de repede, poate chiar mai mare. Dar nu ajunge, dacă nu ne răspândim în toată ţara, atunci să uităm de tenis. Că mâine dimineaţă nu mai vine singură o altă Simona Halep. Deci trebuie să punem şi noi umărul într-un fel sau altul”, a adăugat Ion Ţiriac.
Fostul jucător de tenis a solicitat Adunării Generale să fie schimbat şi din postura de preşedinte de onoare al FRT. Cunoscut om de afaceri, el a adăugat că va continua să ajute tenisul.
„Deci după această experienţă eu nu o să dispar din ţară. V-aş ruga atunci când vă alegeţi noul preşedinte să supuneţi la vot şi treaba cu preşedintele de onoare, rol pe care eu îl cedez cu plăcere pentru cineva care e mai tânăr, mai cu forţă, care are timp. Eu mulţumesc celor care m-au votat, dar şi celor care nu m-au votat. Repet, nu dispar, atât eu, cât şi fundaţia mea suntem pe aici atât timp cât mai putem aduce beneficii acestui sport”, le-a transmis Ţiriac reprezentanţilor cluburilor.
La începutul şedinţei Adunării Generale a FRT de luni, preşedintele Ion Ţiriac şi-a anunţat demisia din funcţie în faţa celor 29 de membri asociaţi cu drept de vot prezenţi.
Ion Ţiriac a fost ales, la 19 iunie 2019, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional. La alegerile de atunci au fost cinci candidaţi, Marius Vecerdea obţinând 11 sufragii, Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu nu au obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate.