IPJ ALBA cumpără un simulator auto ca să-i învețe cum să conducă defensiv pe tinerii ofițeri care au avariat mai multe autospeciale

Publicat: 10 08. 2023, 13:50
IPJ Alba cumpără un simulator auto ca să-i învețe cum să conducă defensiv pe tinerii ofițeri care au avariat mai multe autospeciale / Sursa FOTO: Facebook

Nu este o glumă: pentru că tinerii polițiști au avariat mai multe autospeciale, conducerea IPJ Alba vrea să le cumpere acestora un simulator auto.

În timp ce sindicatele se plâng de multe alte lipsuri, poate mult mai importante, șefii IPJ Alba aleg să cheltuie banii pe jocuri video.

Cât costă un simulator auto

Argumentul ar fi acela că polițiștii tineri încadrați în ultimii ani în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, au avariat mai multe autospeciale, de aceea ar fi nevoie să se achiziționeze un simulator auto.

Accidentele provocate de acești polițiști sunt puse de șefii lor pe seama lipsei de experiență în ceea ce înseamnă conducere defensivă.

Astfel, IPJ Alba a solicitat achiziționarea de urgență a unui simulator auto, care ar trebui să-i învețe pe polițiștii tineri cum să conducă defensiv.

De asemenea, se constată faptul că, în ultimii ani, au fost deteriorate multe autospeciale din dotarea IPJ Alba, acest fapt datorându-se atât lipsei spaţiului propriu pentru instruirea poliţiştilor în domeniul conducerii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară şi defensivă, cât şi a lipsei de experienţă a poliţiştilor în ceea ce priveşte conducerea pe drumurile publice şi mai ales specializarea acestora în conducerea prioritară şi defensivă, datorită numărului mare de tineri încadraţi în Poliţie în ultimii ani.

În concluzie, Biroul Pregătire Profesională din cadrul I.P.J. Alba necesită înzestrarea cu un autovehicul cu aceste caracteristici constructive (pick-up sau break) şi cu un Simulator Auto”, au precizat reprezentații IPJ Alba, în cererea de achiziționarea a sistemului.

Potrivit alba24.ro, un simulator auto costă 125.000 de lei.