ÎPS Teodosie: „Sărbătorile niciodată nu pot fi ocolite, restricţionate”
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a spus, miercuri, în cadrul slujbei de Bobotează, oficiate în Portul Tomis, că „sărbătorile niciodată nu pot fi ocolite sau amânate sau restricţionate”. „Nădăjduim ca după această sărbătoare, luând apă sfinţită (…), să vă umpleţi de darul sfinţeniei, să se depărteze de la noi toată boala, toată neputinţa, toată necredinţa, căci şi din necredinţă vine boala, toată frica, toate lucrările celui viclean”, a spus el. Cele trei cruci aruncate în apă de înaltul prelat au fost recuperate de trei tineri, despre care acesta a afirmat că au făcut „vaccinul anti-coronavirus” înotând în mare.
Câteva sute de persoane au participat la slujbă
ÎPS Teodosie a afirmat că a fost o zi cu soare, ca de toamnă, dar că speră să vină şi iarna, „că trebuie să vină, ca să mai omoare microbii care năvălesc toamna şi primăvara, iar când iarna este ger noi suntem mai sănătoşi”.
A ținut slujba de Bobotează în interior, fără distanțare și măști
În imaginile transmise de Radio Dobrogea se poate observa cum enoriașii prezenți nu au respectat distanța de minimum 2 metri unul față de celălalt, așa cum se impune printr-un ordin valabil pe timpul stării de alertă.
De asemenea, nici preoții nu au oferit un bun exemplu – nu au purtat mască în timp ce au oficiat slujba, deși erau obligați să facă acest lucru.
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a împiedicat și a căzut, marți, în timpul slujbei de sfințire a apei pentru Bobotează. Incidentul a avut loc la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Preotul nu a respectat măsurile recomandate de autorități şi a făcut slujba de sfinţire a apei în prezenţa a sute de cetățeni, pe care i-a avut alături şi fără să poarte mască de protecţie.
Chiar în timpul slujbei, ÎPS Teodosie s-a împiedicat de treptele din faţa catedralei şi a căzut. Acesta a fost ajutat de enoriaşi să se ridice şi să îşi continue drumul spre butoaiele pline cu apă.
Pe 5 ianuarie, Teodosie a afirmat că aşteaptă la slujbă aproximativ 10.000 de oameni, spunând că „dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală”.