Ireal! Cât plătesc turiștii pentru o ciorbă, o bere și o limonadă în Costinești. Prețurile sunt mai MICI decât în Mamaia sau Vama Veche

Publicat: 19 08. 2024, 10:41
Actualizat: 19 08. 2024, 10:46
Cât costă o bere, o limonadă sau o ciorbă în Costinești? / sursă foto: colaj Pixabay

Stațiunea Costinești se află în topul preferințelor turiștilor anul acesta. Weekendul trecut, stațiunea de la Marea Neagră a fost luată cu asalt de turiști, fiind una dintre cele mai aglomerate perioade din această vară. Însă, cât a ajuns să coste o ieșire la terasă, alături de cei dragi? Iată cât plătești pentru o ciorbă, o bere și o limonadă în „Stațiunea Tineretului”.

În luna august, turiștii care vor să își efectueze concediul în stațiunea Costinești pot găsi oferte de cazare începând cu 250 de lei pe noapte (pentru 2 persoane). Desigur, în funcție de preferințele și doleanțele personale, dar și de facilitățile pe care unitățile de cazare le oferă, prețurile ar putea să ajungă și la aproape 2.000 de lei pe noapte (pentru 2 persoane). La o scurtă căutare pe site-urile de profil, se pot regăsi cazări pentru toate gusturile – ieftine sau scumpe, aproape de plajă sau de punctele de distracție. De altfel, pe lângă costurile pentru cazare, turiștii trebuie să își „înarmeze” portofelele pentru a-și face poftele.

Litoralul românesc abundă în localuri și terase unde turiștii pot savura preparate delicioase. Stațiunea Costinești a fost luată cu asalt în acest weekend, românii bucurându-se de minivacanța de Sfânta Maria. Deși temperaturile au fost ridicate în termometre, fiind valabil un cod galben de caniculă în Dobrogea, acest aspect nu a reprezentat un obstacol pentru românii care au mers să se distreze pe litoral.  În „Stațiunea Tineretului”, turiștii au putut să scoată mai puțini bani din buzunar pentru ieșirile la masă. În comparație cu Mamaia, alias „stațiunea milionarilor”, sau Vama Veche, prețurile au fost mai ieftine pentru anumite produse. Mai mult, în perioada următoare, prețurile vor scădea cu 10-15% pe litoral.

Vezi și Am făcut „calculul”. Ce poți mânca în Mamaia, dacă ai doar 10 lei în buzunar VEZI AICI MENIUL

Cât plătesc turiștii pentru o ciorbă, o bere și o limonadă în stațiunea Costinești?

Mulți turiști au fost atrași de stațiunea Costinești, în această perioadă, motiv fiind prețurile mai mici. De exemplu, pentru o porție de ciorbă, românii plătesc 19 lei. Pentru o porție de friptură, prețul ajunge se situează între 28 și 30 de lei. Cei care doresc să se răcorească cu o băutură trebuie să știe că prețurile oscilează. De pildă, pentru o bere, prețul este de 9 lei, iar o limonadă costă 10 lei, conform Observatornews.ro.

Vezi și Stațiunea din România transformată într-o plajă ca la malul Mării Negre. Este supranumită „LITORALUL VESTULUI”

Sursă foto: colaj Pixabay