Prima pagină » Știri » IREAL ce salariu are un român care lucrează ca gunoier în Germania. În România, nu ar câștiga acești bani nici ca profesor universitar!

IREAL ce salariu are un român care lucrează ca gunoier în Germania. În România, nu ar câștiga acești bani nici ca profesor universitar!

IREAL ce salariu are un român care lucrează ca gunoier în Germania. În România, nu ar câștiga acești bani nici ca profesor universitar!

Deși nu este o muncă agreabilă, studiile arată că gunoierii se confruntă cu un risc moderat, care este de aproximativ 10 ori mai mic decât amenințarea la adresa sănătății agricultorilor, de exemplu.

Aproximativ 177.000 de bărbați și femei au fost angajați în industria de eliminare a deșeurilor în 2019.

Industria de eliminare a deșeurilor joacă un rol important, doar în Germania, aproximativ 40 de milioane de tone de deșeuri menajere sunt generate în fiecare an.

Acesta este de obicei împărțit în diferite categorii, cum ar fi hârtie, deșeuri organice și deșeuri reziduale.

Persoanele care lucrează în industria de eliminare a deșeurilor poartă o mare responsabilitate față de societate.

De exemplu, se asigură că deșeurile pot fi colectate în mod regulat conform unui program fix și apoi reciclate în instalațiile corespunzătoare.

Totodată, oricine poate lucra ca gunoier, nu este nevoie de formare profesională.

În acest caz, totuși, ar trebui să rețineți că, de obicei, intraţi într-o grupă de plată mai mică.

Pe parcursul uceniciei de trei ani, un angajat primiește în medie 745 de euro pe lună în gestionarea deșeurilor private, mai exact, în jur de 3600 de lei, dar dacă persoana se decide să facă o ucenicie într-o companie din sectorul public, salariul mediu va fi în jur de 1.017 de euro, adică aproximativ 4900 de lei,

Ce salariu brut are un gunoier în Germania

Salariul mediu brut pentru un gunoier este de 3.837 de euro, adică aproximativ 18.000 de lei.

Această valoare se referă la o săptămână de lucru cu 40 de ore pe săptămână.

Ca gunoier, de obicei se lucrează pentru municipalitate. În acest caz, salariul se bazează pe tarifele serviciului public al angajatorului municipal.

Dacă ați absolvit formarea profesională, aceasta este de obicei grupa de salarizare E5, dacă nu ați absolvit-o este grupa E1. Alternativ, puteți decide să lucrați ca angajat într-o companie privată de gestionare a deșeurilor.

Salariul standard nu se aplică aici, așa că adesea câștigi mai puțin, potrivit ZiarulRomanesc.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele

Citește și