Italia trimite armata în Sicilia, după ce peste o sută de imigranți au fugit dintr-un centru de carantină

Publicat: 28 07. 2020, 10:06
Italia trimite armata în Sicilia, după ce peste o sută de imigranți au fugit dintr-un centru de carantină

Ministrul de Interne italian Luciana Lamorgese a anunțat planurile de a trimite soldați în Sicilia, după ce, luni, peste o sută de imigranți au încălcat regulile carantinei, în timpul pandemiei de coronavirus și au fugit din centru.

Lamorgese a declarat, într-un comunicat oficial, că cei mai mulți dintre acești imigranți au fost „depistați” și toți au fost testați negativ pentru coronavirus, scrie euronews.com.

Musemeci: „Nu suntem o colonie!”

Nello Musemeci, guvernatorul Siciliei, a declarat însă că problema imigrației a fost tratată cu „improvizație” și „superficialitate” de la Roma, adăugând că Sicilia nu este „o colonie”.

Imigranții au fugit dintr-un centru păzit de Protecția Civilă, în orașul Porto Empedocle, din vestul Siciliei, unde ar fi trebuit să stea într-o carantină de 14 zile.

500 de imigranți, înghesuiți într-un centru cu 100 de locuri

Potrivit presei italiene, unitatea găzduia 500 de imigranți, mult peste capacitatea de 100 de locuri.

Incidentul survine după ce 184 imigranți – toți testați negativ pentru COVID-19 – au fugit, duminică, dintr-un centru din Silicia, Caltanissetta.

Ministrul de Externe Luigi Di Maio a spus că 125 dintre aceștia au fost găsiți, dar se teme ca nu cumva aceste incidente să saboteze eforturile uriașe ale Italiei de a controla criza coronavirusului, care a afectat dramatic țara.

Di Maio: „Virusul nu a dispărut!”

Virusul nu a dispărut. Cetățenii italieni, ca și mine, trebuie să se supună regulilor, ca și turiștii și cei care beneficiază de protecție internațională”, a spus oficialul italian.

Italia se confruntă în prezent cu un flux uriaș de imigranți din Tunisia – 11.000 dintre imigranții sosiți în Italia proveneau din această țară, la data de 24 iulie.

Giorgia Meloni, liderul Frații Italiei, al doilea partid de Opoziție, ca mărime, din Italia, a cerut ca guvernul să oprească „imediat” orice încercare de debarcare a imigranților în porturile italiene.

Italia înăsprește măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Ce trebuie să știe românii

Guvernul italian și reprezentanții regiunilor din Italia pregătesc, zilele acestea, o înăsprire a măsurilor de prevenire a infecțiilor cu Covid-19 la sosirea persoanelor din țări cu risc de infecție ridicat, printre care și România.