Italienii au început să ia cursuri de apărare de frica infractorilor români

Publicat: 15 02. 2012, 11:56
Actualizat: 20 07. 2012, 11:40
Italienii din Milano încep cursuri de autoapărare în fața eventualelor agresiuni și răpiri, administrația locală anunțând că "vor fi cu ochii pe oraș", mai ales după infracțiunile violente comise de români.

Italienii din Milano încep cursuri de autoapărare în fața eventualelor agresiuni și răpiri, administrația locală anunțând că "vor fi cu ochii pe oraș", mai ales după infracțiunile violente comise de români. Mulți dintre italieni arată cu degetul spre imigranții români pentru recentele infracțiuni petrecute în țara lor, precum tâlhării și atacuri, în special asupra femeilor, relatează, marți, agenția de presă AKI.

Cotidianul italian La Repubblica notează, în ediția de marți, că în Milano se va derula o campanie de sporire a securității împotriva infracțiunilor. Multe dintre acestea, cred majoritatea italienilor, sunt comise de imigranții români. Anterior cursurilor de arte marțiale, a fost lansat un program pentru a oferi femeilor cursuri de autoapărare împotriva agresiunilor violente sau violurilor. În paralel, în tot mai multe taxiuri vor fi instalete camere de supraveghere, pentru a spori siguranța șoferilor.

"Vom fi cu ochii pe oraș, pentru a rezolva problema răpirii șoferilor de taxi, dar și pentru a proteja vânzătorii stradali și pe cei de ziare", a declarat viceprimarul, pentru cotidianul italian. În Milano, multe taxiuri beneficiază, deja, de sisteme de alarmă și de localizare prin satelit.