Prima pagină » Știri » Italienii, îngroziți de cârnații întinși la uscat de către românii plecați în Sicilia: „Suntem pe timpuri străvechi?”

Italienii, îngroziți de cârnații întinși la uscat de către românii plecați în Sicilia: „Suntem pe timpuri străvechi?”

Italienii, îngroziți de cârnații întinși la uscat de către românii plecați în Sicilia: „Suntem pe timpuri străvechi?”

Românii care au plecat peste granițe au luat cu ei și tradițiile românești. Tăiatul porcului, realizarea cârnaților de casă și punerea lor la uscat sunt activități pe care românii nu prea au cum să le dea uitării.

De obicei, în preajma sărbătorilor, tradițiile românești, de multe ori neînțelese în Vestul Europei, nasc controverse.

Românii doresc să îți păstreze tradițiile de Crăciun oriunde s-ar afla, chiar dacă asta înseamnă să-și atârne cârnații pe sârma pe care întind rufele.

A fost și cazul unor români din Modica, provincia Ragusa, din Sicilia, care au întins pe sfoară, alături de rufele puse la uscat în partea exterioară a balconului, un șirag de cârnați proaspăt făcuți.

Gestul lor nu a trecut neobservat de italienii care și-au exprimat nedumerirea.

Unii italieni au sărit în apărarea românilor

„Își usucă hainele, de ce nu și cârnații? Suntem pe timpuri străvechi? Nu! Se întâmplă la Modica, în plin centru al orașului, exact pe Viale Medaglie d’Oro, unde o familie de români a decis să întindă pe sfoara pe care de obicei se pun rufele la uscat, mai multe legături de cârnați”, au scris jurnaliștii, potrivit RadioRTM.

Tot jurnaliștii de la aceeași publicație continuă constatarea acestei tradiții: „Este o metodă străveche de transformare a cârnaților proaspeți în cârnați uscați datorită temperaturilor reci.”

Dacă pentru unii această imagine a fost deplasată, pentru alți italieni nu a fost nimic atât de ciudat.

Aceștia spun că sunt numeroase regiuni din Italia unde cârnații se pun la uscat.

„Lăsarea cârnaților la uscat este, de asemenea, o veche tradiție siciliană. Românii nu sunt necivilizați dacă fac asta,” a răspuns un internaut.

„Nu văd nimic ieșit din comun, în urmă cu 50 de ani am făcut poate, mai rău, în Calabria în zona Scaletta, Diamante, am întis numeroși ardei iuți la uscat, dar atunci nu s-a făcut nici o știre,” a comentat un alt internaut.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele