Jaf armat la o casă de schimb valutar din Alba Iulia: cum a fost prins hoțul

Publicat: 02 03. 2015, 21:40

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Alba, Luminița Prodan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Alba Iulia, a intrat, luni seară, într-o casă de schimb valutar din zona Pieții Cetate din municipiu și, după ce a vorbit cu casiera, a reușit să o convingă să deschidă ușa de siguranță pe motiv că ar dori să îi predea o geantă care fusese uitată în casa de schimb valutar.

Prodan a spus că, în momentul în care femeia a deschis ușa, bărbatul a lovit-o și a amenințat-o cu un pistol încărcat, furând din unitate 5.000 de lei și peste 800 de euro.

Bărbatul a fugit apoi de la locul faptei, însă a fost văzut de mai mulți trecători care au sunat la 112.

„Suspectul a fost identificat cu ajutorul informațiilor martorilor și prins la scurt timp de polițiști. Asupra lui a fost găsită întreaga sumă de bani furată și un pistol cu trei cartușe, pe care bărbatul îl deținea ilegal”, a mai spus Luminița Prodan.

Potrivit sursei citate, bărbatul în vârstă de 46 de ani care a jefuit casa de schimb valutar este recidivist, iar la ora transmiterii acestei știri a fost dus la sediul Poliției din Alba Iulia pentru audieri.

Cazul vine după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă o altă casă de schimb valutar din Alba Iulia a fost spartă de persoane încă neidentificate, care au intrat în unitate după ce au găurit peretele comun cu o papetărie, însă nu au reușit să fure nimic, pentru că nu au putut sparge seiful.