JOBURI. Topul celor mai doriţi angajatori din țara noastră / La ce companii vor să lucreze studenții români

Publicat: 05 03. 2020, 13:36
Actualizat: 05 03. 2020, 13:43
Companiile Google, Porsche şi Amazon sunt în topul celor mai doriţi angajatori în România (FOTO: ilustrativ)

Gigantul IT Google se află pe primul loc în topul celor mai doriţi angajatori din România, fiind urmat de compania auto Porsche și de firma de comerț online Amazon, potrivit unui studiu realizat de Universum Global. În acelaşi top mai figurează nume precum Regina Maria, Banca Transilvania şi Medicover.

Domeniul IT rămâne cel mai căutat în România, aproape 200.000 de mii de români având deja o carieră în IT. Atât proaspeţii studenţi, cât şi profesioniştii cu experienţă îşi doresc un job la Google, arată studiul la care au participat 15.000 de studenţi, informează Mediafax.

Următoarele două companii clasate în topul celor mai doriţi angajatori sunt Porsche şi Amazon, dar și Regina Maria, Banca Transilvania şi Medicover.

La studiul realizat de Universum Global, companie din Employer Branding, în colaborare cu brandul de recrutare eJobs au participat 15.000 de studenți, de diferite vârste, dar şi profesionişti cu experienţă pe piaţa muncii.

Conform criteriilor de selecţie, atât profesioniştii, cât şi studenţii îşi doresc să aibă un job stabil, care să îi ajute să crească profesional. De asemenea, salariul şi programul de lucru flexibil sunt şi ele în topul argumentelor invocate.