John Bolton sugerează că Donald Trump ar putea retrage SUA din NATO: Cine ştie ce ar mai putea face în al doilea mandat?
Președintele SUA, Donald Trump, ar putea retrage Statele Unite din NATO dacă va câștiga alegerile din această toamnă, spune fostul său consilier pentru Siguranţă Naţională, John Bolton, într-un interviu acordat publicației germane Handelsblatt. În cadrul interviului, Bolton a mai spus că el îl cataloghează pe Donald Trump ca fiind o „anomalie” politică.
John Bolton îl critică dur pe Donald Trump
„Donald Trump este o anomalie”, a mai spus John Bolton în interviul acordat publicației germane.
De data aceasta, fostul consilier prezidenţial avertizează că Donald Trump ar putea decide chiar retragerea Statelor Unite din Alianţa Nord-Atlantică.
„O retragere a SUA din NATO este considerată un lucru bun doar de câţiva politicieni republicani. Însă, în cazul în care Trump va fi reales, aceste limitări ar putea dispărea. Cine ştie ce ar mai putea face în al doilea mandat?!”, a mai declarat Bolton, îndemnând ţările europene să se adreseze mai degrabă Congresului în problemele diplomatice cu SUA.
„Dacă se va ajunge la o retragere a SUA din NATO sau la alte reduceri ale efectivelor militare din Europa, cred că atât democraţii, cât şi republicanii pot exercita o opoziţie puternică. Prin urmare, i-aş sfătui pe europeni să se adreseze mai bine Congresului SUA”, a mai spus John Bolton.
„Decizia lui Trump de retragere a unui număr de militari din Germania arată lipsa înţelegerii perspectivei strategice. Transmite semnalul greşit adversarilor şi îi lasă pe aliaţii noştri vulnerabili în faţa ameninţărilor globale din ce în ce mai mari. Pur şi simplu, este inacceptabil”, a afirmat John Bolton acum câteva zile.
BBC: Donald Trump solicită amânarea alegerilor prezidențiale din 2020 pe motiv că ar putea fi fraudate
Donald Trump a cerut amânarea alegerilor prezidențiale din noiembrie, afirmând că votul prin corespondență poate duce la fraudă și rezultate inexacte, anunța BBC săptămâna trecută
Trump a sugerat o întârziere a procesului de votare până când oamenii vor putea vota „corect și în siguranță”.
Statele americane doresc să faciliteze votul prin corespondență datorită preocupărilor din sfera sănătății publice în privința pandemiei coronavirusului.