„Jos Iliescu!” a răsunat din nou în Piața Universității

Publicat: 15 02. 2012, 11:58
Actualizat: 24 02. 2012, 16:41
Peste 200 de oameni - membri ai unor asociații civice și sindicale - s-au adunat, duminică, în Piața Universității din Capitală, unde au participat la un miting de protest față de starea actuală a României, deplângând faptul că la 18 de la Revoluție clasa politică este încă formată din comuniști.

Peste 200 de oameni – membri ai unor asociații civice și sindicale – s-au adunat, duminică, în Piața Universității din Capitală, unde au participat la un miting de protest față de starea actuală a României, deplângând faptul că la 18 de la Revoluție clasa politică este încă formată din comuniști.

Manifestanții și-au asumat "Apelul pentru adevăr", un document redactat de Sorin Ilieșiu și prezentat săptămânile trecute de revoluționarii români tuturor instituțiilor românești, dar și Parlamentului European și Consiliului Europei. Documentul critică faptul că actuala clasă politică nu este interesată de aflarea adevărului din dosarele Revoluției din 1989 și Minieriadelor din anii ’90.

Vorbitorii – lideri de organizații civice, lideri de sindicat sau persoane publice – au ținut discursuri de pe o scenă înălțată în zona fântânii de lângă Facultatea de Arhitectură. Referirile la istoria ultimilor ani și la politicienii care s-au succedat la conducerea țării au fost întâmpinate de participanți cu huiduieli și fluierături.

Cel mai fluierat nume a fost însă cel al social-democratului Ion Iliescu, cel care, în opinia participanților la miting, este principalul vinovat pentru moartea tuturor celor căzuți în Revoluția din 1989, dar și pentru morții, răniții și mutilații din timpul mineriadelor.