„Am făcut o sesizare pentru afirmațiile domnului Voiculescu la ieșirea din penitenciar. A spus că a fost condamnat nevinovat și că nu există prejudiciu. Am cerut apărarea independenței sistemului judiciar. Inspectia a respins cererea de apărare a sistemului judiciar, a spus că excluderea mea din magistratură creează o aparență de imparțialitate în ceea ce mă privește și că va câștiga domnul Voiculescu la CEDO. În acest sens, am cerut și revocarea domnului inspector, deoarece eu am fost dată afară din magistratură pentru că am predat în afara învățământului universitar. E un raport al Inspecției Judiciare”, a declarat Camelia Bogdan pentru MEDIAFAX.
Și la instanță, acolo unde se judecă procesul în care judecătorul contestă excluderea sa din magistratură, Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrați care l-au condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, a susținut că prin excluderea sa „s-a urmărit strângerea de dovezi de către Inspecția Judiciară (IJ)” pentru ca omul de afaceri „să câștige la CEDO”.
Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în 8 februarie, excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA.
Decizia Secției pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acțiuni introduse pe rolul Inspecției Judiciare. Juriștii au stabilit că magistratul a săvârșit o abatere disciplinară în condițiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcționarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluționare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă. Cauza a ajuns la Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistrații luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură. Ulterior, Bogdan a contestat la instanță decizia, procesul fiind în desfășurare.