Prima pagină » Știri » Judecătoarea Cîrstoiu, cercetată pentru luare de mită, are două apartamente și cinci terenuri

Judecătoarea Cîrstoiu, cercetată pentru luare de mită, are două apartamente și cinci terenuri

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București, cercetată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență, deține cinci terenuri și două apartamente, potrivit declarației de avere din 12 iunie 2012.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București, cercetată de DNA pentru luare de mită și trafic de influență, deține cinci terenuri și două apartamente, potrivit declarației de avere din 12 iunie 2012.

Conform documentului citat, judecătoarea are două în comuna Priseaca, două în Tătărani și unul în Târgoviște. Cele din comuna Priseaca au fost cumpărate în 2004, respectiv 2008, și au 1.133 de metri pătrați în extravilan, respectiv 1.800 metri pătrați teren agricol. Cele din comuna Tătărani au fost cumpărate în 2007 și 2010, se află în intravilanul și extravilanul localității și au o suprafață de 1.000 de metri pătrați, respectiv 20.000 de metri pătrați. Terenul din Târgoviște a fost cumpărat în 2007, este în intravilanul localității și 2.000 de metri pătrați.

Veronica Cîrstoiu are două apartamente în Târgoviște, cumpărate în 2004 și 2006, în suprafață de 64, respectiv 70 de metri pătrați.

Tot în declarația de avere, magistratul menționează a vândut, în aprilie 2012, un apartament mobilat, către Elena Vlad, obținând astfel 57.000 de euro, după ce, în 2011, îi vânduse lui Gabriel Boroș un autoturism Volkswagen, pentru 20.000 de euro.

Judecătoarea are și două depozite bancare, din 2008 și 2009, și un credit din 2006, scadent în 2031, în valoare de 37.000 de euro.

La categoria venituri, Cîrstoiu are declarat doar salariul, în cuantum de 104.000 de lei pe an.

Veronica Cîrstoiu, judecător la Secția I penală a Curții de Apel București, este cercetată pentru luare de mită și complicitate la trafic de influență, a anunțat, vineri, Direcția Națională Anticorupție, într-un comunicat de presă.

În același dosar este cercetat și fiul judecătoarei, Florin Cergan, pentru complicitate la trafic de influență.

Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanțelor de judecată, au remis prin intermediar, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, „în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale”.

„În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective”, potrivit rezoluției de începere a urmăririi penale.

Florin Cergan a fost prins în flagrant, joi seară, procurorii dispunând vineri reținerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA au solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători, avizul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a Veronicăi Cîrstoiu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că judecătoarea Veronica Cîrstoiu a fost citată să se prezinte vineri după-amiază, la sediul DNA, pentru a-i fi aduse la cunoștință învinuirile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații și al Direcției Generale Anticorupție.

Catalina Cocolos,Roxana Alexe, [email protected],[email protected]

Citește și