Judecătoarea Florica Mihalcea, acuzată de „fabricarea” unor dosare, a fost EXCLUSĂ DIN MAGISTRATURĂ

Judecătoarea Florica Mihalcea, acuzată de fabricarea unor dosare, a fost EXCLUSĂ DIN MAGISTRATURĂ
Judecătoarea Florica Mihalcea - deferită justiției pentru "fabricarea" a patru dosare pentru a anula un partaj succesoral - a fost exclusă din magistratură, vineri, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a trimis Președinției propunerea de eliberare din funcție a magistratei.
Publicat: 01/06/2012, 17:43
Actualizat: 05/06/2012, 12:08

Judecătoarea Florica Mihalcea – deferită justiției pentru „fabricarea” a patru dosare pentru a anula un partaj succesoral – a fost exclusă din magistratură, vineri, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a trimis Președinției propunerea de eliberare din funcție a magistratei.

În 15 februarie, judecătoarea Florica Mihalcea, de la Judecătoria Răcari, trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru „fabricarea” a patru dosare civile, în complicitate cu trei grefiere, a fost suspendată din funcția de magistrat de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Decizia CSM a fost luată în urma punerii în mișcare a acțiunii penale împotriva magistratei de la Judecătoria Răcari de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, pentru săvârșirea mai multor fapte de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, de fals intelectual și uz de fals în formă continuată.

În ședința din data de 1 iunie 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, în conformitate cu art. 65 alin 1 lit. e din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a hotărât transmiterea către Președintele României a propunerii de eliberare din funcția de judecător a doamnei Mihalcea Florica, de la Judecătoria Răcari, ca urmare a excluderii din magistratură.

„Prin Hotărârea 113/15 februarie 2012, Secția pentru judecători a dispus suspendarea din funcția de judecător a doamnei Mihalcea Florica, începând cu data de 10 februarie 2012, ca urmare a punerii în mișcare a acțiunii penale împotriva sa, în baza art. 62 alin.1 lit.a din Legea 303/2004; prin Hotărârea 12 J/19 octombrie 2011, Secția pentru judecători a aplicat doamnei judecător Mihalcea Florica sancțiunea disciplinară a excluderii din magistratură, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h teza I și m din Legea 303/2004”, precizează, vineri, CSM.

Judecătoarea Florica Mihalcea, trei grefiere și o avocată au fost trimise în judecată pentru „fabricarea” a patru dosare civile ce aveau ca scop anularea unui partaj succesoral consfințit de trei frați printr-o tranzacție din luna ianuarie 2008 referitor la mai multe suprafețe de teren arabil din comuna Tărtășești.

Florica Mihalcea, președinte al Judecătoriei Răcari, județul Dâmbovița în perioada 2007 – 1 aprilie 2011, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj nepatrimonial, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecință obținerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, două infracțiuni de fals intelectual săvârșit în realizarea scopului urmărit prin infracțiunea de abuz în serviciu, ambele în formă continuată, două infracțiuni de uz de fals, săvârșit în realizarea scopului urmărit prin infracțiunea de abuz în serviciu, ambele în formă continuată.

Alături de Mihalcea vor fi judecate grefierele Gina Aurelia Șerban, Florentina Alexandru, Maria Mezei, avocata Daniela Elena Petrea, precum și Dorina Mirela Butiseacă.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Florica Mihalcea, în calitate de președinte al Judecătoriei Răcari, județul Dâmbovița, cu ajutorul Ginei Aurelia Șerban, grefierul său de complet, și Florentinei Alexandru, grefier registrator la aceeași instanță, a pronunțat un număr de patru hotărâri judecătorești, rămase definitive, prin exercitarea cu rea-credință a funcției de judecător și prin încălcarea normelor de procedură civilă.

„Toate cele patru dosare civile au fost constituite în mod fictiv în numele unor reclamanți care nu formulaseră niciodată pretinsele cereri de chemare în judecată ce aveau ca scop anularea unui partaj succesoral consfințit de către trei frați printr-o tranzacție din luna ianuarie 2008. Dosarele respective au fost «fabricate» de către Mihalcea Florica, beneficiind și de ajutorul inculpatelor Șerban Gina Aurelia și Alexandru Florentina, iar cercetarea judecătorească și dezbaterile cu părțile, care nu au fost niciodată prezente, au fost simulate. De asemenea, Mihalcea Florica a schimbat termenele de judecată pentru ca dosarele să ajungă la completul prezidat de ea, iar pretinsele cereri de preschimbare a termenelor de judecată au fost judecate toate în aceeași zi, în absența părților pe baza unor înscrisuri false. În consecință, în această modalitate, pretinșilor reclamanți li s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, în sensul că au fost în imposibilitatea de a-și exercita drepturile procesuale, iar din cuprinsul tranzacției cu obiect partajul succesoral au fost scoase mai multe suprafețe de teren arabil situate în extravilanul comunei Tărtășești, județul Dâmbovița. Aceste terenuri au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare încheiate în mod valabil cu persoanele cărora li s-a atribuit, în fals, calitatea de reclamanți în trei dintre aceste dosare”, susține DNA.

De asemenea, în aceeași perioadă, pentru ca Dorina Mirela Butiseacă să devină proprietara unei locuințe situate în municipiul București, Florica Mihaleca, cu ajutorul Ginei Șerban și al Mariei Mezei, grefier arhivar, și al Danielei Petrea, avocat în cadrul Baroului Dâmbovița, în cursul lunii septembrie 2009, a soluționat un dosar civil cu încălcarea normelor de procedură civilă și pe baza unor înscrisuri false.

„Astfel, inculpata a pronunțat o hotărâre judecătorească în baza căreia Butiseacă Dorina Mirela a devenit proprietara unei garsoniere în condițiile în care proprietarul de la care a cumpărat încheiase cu alte persoane o promisiune de vânzare cumpărare a aceluiași imobil. Pronunțarea acestei hotărâri judecătorești a fost posibilă prin încălcarea nomelor legale privind competența teritorială, preschimbarea termenului de judecată fără motive temeinice, menționarea în fals a faptului că vânzătorul imobilului este prezent la ședința de judecată, că a participat la interogatoriul realizat de judecător și că este de acord cu acțiunea formulată de Butiseacă Dorina Mirela”, mai arată DNA.

Persoanele prejudiciate prin pronunțarea în mod ilegal a hotărârilor judecătorești menționate s-au constituit părți civile în procesul penal cu sumele de 300.000 de euro și 30.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Ploiești.

Departamentul Eveniment, [email protected]

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Ultima romanță din Bucureştiul boem. Românii încă plâng în hohote când o ascultă. Video
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Record de turiști în Japonia! Cât au cheltuit cei 3,31 milioane de vizitatori?