Prima pagină » Știri » Judecător de la Tribunalul București, suspendat șase luni pentru că a tergiversat un proces

Judecător de la Tribunalul București, suspendat șase luni pentru că a tergiversat un proces

Judecător de la Tribunalul București, suspendat șase luni pentru că a tergiversat un proces
Judecătoarea Steliana Mihăilescu, de la Tribunalul București, a fost suspendată, miercuri, pentru șase luni, pentru că a formulat, în cadrul unui proces, mai multe cereri de abținere nejustificate, fapt ce a dus la tergiversarea soluționării cauzei.

Surse din cadrul Inspecției Judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că judecătoarea a formulat de mai multe ori cereri de abținere, în cadrul aceluiași proces, fapt ce a dus la amânarea soluționării procesului, ceea ce reprezintă o abatere disciplinară.

„În ședința din data de 10 septembrie, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei Mihăilescu Steliana, judecător în cadrul Tribunalului București și (…) a aplicat sancțiunea disciplinară constând în suspendarea din funcție pe o perioadă de șase luni”, conform unui comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătoarea a fost sancționată pentru „nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când judecătorul sau procurorul știe că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa, precum și formularea de cereri repetate și nejustificate de abținere în aceeași cauză, care are ca efect tergiversarea judecății”.

Hotărârea Secției pentru judecători a CSM poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

De altfel, în 19 iunie 2013, Secția pentru judecători a CSM a mai sancționat-o disciplinar pe judecătoarea Steliana Mihăilescu, fiindu-i diminuată „indemnizația de încadrare lunară brute cu 20% pe o perioadă de două luni” pentru „gravă neglijență”, „nesocotind din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Citește și