JULIA CHILD, maestrul bucătar care i-a învățat pe americani să gătească franțuzește, omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE special
JULIA CHILD, bucătăreasă, scriitoare și vedetă TV americană, este omagiată de GOOGLE, printr-un GOOGLE DOODLE special, cu ocazia a 100 de ani de la nașterea sa.
În logo-ul interactiv GOOGLE DOODLE pregătit pentru JULIA CHILD, literele care formează cuvântul GOOGLE sunt prezentate sub forma unor vase din bucătărie sau a unor feluri de mâncare. În centrul imaginii, apare un desen care o reprezintă pe JULIA CHILD degustând un preparat.
JULIA CHILD, omagiată printr-un GOOGLE DOODLE. Cum a ajuns din spion, bucătăreasă renumită
JULIA CHILD s-a născut pe 15 august 1912 în California, iar după colegiu s-a mutat în New York, unde a lucrat în publicitate.
JULIA CHILD a vrut să se înroleze în armată, în cel de-al Doilea Război Mondial, dar fiind prea înaltă a fost cooptată doar în cadrul serviciilor strategice, ca dactilografă. Ulterior, JULIA CHILD a fost avansată și trimisă în Sri Lanka și China ca spion, pentru a strânge informații secrete.
După ce s-a căsătorit și s-a mutat cu soțul său la Paris, JULIA CHILD a fost cucerită de bucătăria franceză, s-a înscris la o școală de gătit și a început să scrie cărți gastronomice cu rețete franțuzești, pentru americani.
Deși inițial manuscrisul de 734 de pagini a fost respins, editorii considerând că este o enciclopedie, nu o carte de bucate, până la urmă JULIA CHILD a publicat volumul „Mastering the art of French cooking” (Cum să devii expert în bucătăria franțuzească) în 1961, iar acesta a devenit best-seller în SUA.
JULIA CHILD și-a început cariera în televiziune în 1962, când a apărut într-o emisiune din Boston gătind o banală omletă. Emisiunea sa, „The French chef” (Maestrul bucătar francez), a apărut în 1963 și i-a adus JULIEI CHILD premiile Emmy și Peabody. În cei zece ani cât a stat în grila postului WGBH, „The French chef” a devenit una dintre cele mai urmărite emisiuni, fiind chiar și subtitrată, pentru surzi.
JULIA CHILD. Sursa foto interactiv1414.com
Între timp, JULIA CHILD a scris numeroase cărți, a apărut în multe alte emisiuni televizate și a fondat Institutul american pentru vin și alimente, în 1981. Deși unii nutriționiști au criticat-o fiindcă folosea prea mult unt sau smântână în rețetele sale, JULIA CHILD spunea că aceștia exagerează și că mâncarea este „una dintre cele mai simple și frumoase plăceri ale vieții”.
Spre finalul carierei, în anii ”90, JULIA CHILD a filmat mai multe emisiuni TV în propria casă, transformându-și bucătăria în platou TV.
JULIA CHILD, experta în gastronomie omagiată de GOOGLE printr-un GOOGLE DOODLE, a murit în 2004, cu doar două zile înainte să împlinească 92 de ani.