Julian Assange, noi acuzații de spionaj în Statele Unite. Ce spune avocatul co-fondatorului Wikileaks

Publicat: 24 05. 2019, 12:43

This browser does not support the video element.

El este acuzat că ar fi primit și publicat în mod ilegal informații clasificate. Assange a fost pus sub acuzare și luna trecută pentru că ar fi conspirat cu fostul analist de informații în cadrul forțelor armate americane, Chelsea Manning, pentru a obține acces la informații secrete ale Pentagonului.

Potrivit noilor acuzații, fondatorul WikiLeaks ar fi pus în pericol siguranța națională prin publicarea unor documente care ar fi putut afecta Statele Unite și aliații acestora și i-ar fi ajutat adversarii.

Avocatul lui Assange, Barry Pollack, a declarat joi că acuzațiile la adresa clientului său „îi împiedică pe jurnaliști să își facă datoria de a informa publicul asupra deciziilor luate de către Guvernul american”.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de autoritățile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii șapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspirație pentru furtul de secrete militare.