Prima pagină » Știri » JULIUS RICHARD PETRI. „Infecțiile” din noul Doodle, dedicat de Google lui JULIUS RICHARD PETRI

JULIUS RICHARD PETRI. „Infecțiile” din noul Doodle, dedicat de Google lui JULIUS RICHARD PETRI

JULIUS RICHARD PETRI. Bacteriologul care a inventat vasul PETRI, este omagiat de Google printr-un Doodle.

JULIUS RICHARD PETRI, bacteriologul care a inventat  vasul PETRI, este omagiat de Google printr-un Doodle, la 161 de ani de la naștere.

JULIUS RICHARD PETRI s-a născut pe 31 mai 1852 la Barmen, în Germania, și a lucrat ca asistent al celebrului bacteriolog Robert Koch. Descoperirile făcute de cei doi aveau să influențeze mii de cercetători, printre care și Alexander Fleming, cel care a descoperit penicilina, folosind un vas PETRI, inventat de JULIUS RICHARD PETRI

JULIUS RICHARD PETRI a studiat medicina la Academia Kaiser Wilhelm pentru medici militari, între 1871 și 1875. A primit titlul de doctor în 1876.

Vasul PETRI

Cu ajutorul vasului inventat de JULIUS RICHARD PETRI, cercetătorii de la NSF International au stabilit, într-un studiu realizat în 2011, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Surprinzător, nu baia este cea mai murdară cameră din casă.

Studiind numărul de bacterii de pe diferite obiecte, cu ajutorul vaselor PETRI inventate de JULIUS RICHARD PETRI, bacteriologii au stabilit următoarele: buretele și cârpa de vase sunt cele mai murdare obiecte din casă, urmate în ordine de chiuveta din bucătărie, suportul pentru periuța de dinți, vasul de mâncare al pisicii, rezervorul de cafea, robinetele, jucăriile animalelor de casă, mânerul cuptorului și plăcile pentru tăiat pâine și alte alimente.

Jay Hardy, președintele laboratorului Hardy Diagnostics, susține că invenția lui JULIUS RICHARD PETRI, vasele PETRI, reprezintă o minune pentru știință.

Până la JULIUS RICHARD PETRI, bateriile erau puse într-un vas acoperit cu un clopot, care avea doi mari inconveniente: bacteriile erau expuse la aer, iar clopotul trebuia ridicat pentru ca acestea să poată fi observate.

Cutiile inventate de JULIUS RICHARD PETRI pot fi refolosite după sterilizare, prin încălzire la 160 de grade Celsius, într-un cuptor uscat. 

Educația și cariera lui JULIUS RICHARD PETRI

JULIUS RICHARD PETRI și-a continuat studiile la Spitalul Charite de la Berlin până în 1882, fiind medic militar și apoi rezervist.

Între 1877 și 1879, PETRI a fost trimis la Imperial Health Office din Berlin, unde a devenit asistentul lui Robert Koch. Nemulțumit de vasele pe care se cultivau bacterii, JULIUS RICHARD PETRI a inventat vasele PETRI.

În plus, JULIUS RICHARD PETRI a perfecționat tehnica studiului culturilor de bacterii, făcând mai ușoară identificarea bacteriilor responsabile pentru diferite boli.

Pe lângă invenții și inovații, JULIUS RICHARD PETRI a publicat 150 de lucrări despre igienă și bacteriologie. 

JULIUS RICHARD PETRI a murit pe 20 decembrie 1921, la Zeitz.

GOOGLE DOODLE dedicat lui JULIUS RICHARD PETRI

În Google Doodle-ul pentru JULIUS RICHARD PETRI, literele care formează cuvântul Google au fost înlocuite cu șase vase PETRI. În cele șase vase PETRI apar diverse bacterii, iar, când utilizatorul pune mouse-ul pe fiecare dintre acestea, se observă de unde provin: de la un ciorap murdar, de la o clanță, de la o tastatură, de la un câine sau de pe o farfurie murdară.

Când dau click pe butonul cu lupă din stânga Doodle-ului, utilizatorii ajung în pagina de căutări destinate lui JULIUS RICHARD PETRI

JULIUS RICHARD PETRI. Vase Petri

JULIUS RICHARD PETRI. Efectul penicilinei asupra bacteriilor într-un vas Petri

Invenția lui JULIUS RICHARD PETRI a stat la baza multor descoperiri importante. În imaginea de mai jos îl puteți vedea pe Alexander Fleming, cel care a descoperit primul antibiotic, penicilina, având o mulțime de vase Petri pe birou. 

JULIUS RICHARD PETRI. Experiment cu vase PETRI: cele mai murdare obiecte din casă

JULIUS RICHARD PETRI, inventatorul vasului PETRI folosit pentru cultura bacteriilor în laborator, este omagiat de Google printr-un Doodle, la 161 de ani de la naștere.

Google Doodle-ul pentru JULIUS RICHARD PETRI, asistentul celebrului Robert Koch, prezintă șase vase PETRI cu diverse bacterii, provenite de la ciorapi murdari, din tastatură sau de pe clanță.

Cu ajutorul vasului PETRI, cercetătorii de la NSF International au stabilit, într-un studiu realizat în 2011, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Surprinzător, nu baia este cea mai murdară cameră din casă.

Studiind numărul de bacterii de pe diferite obiecte, cu ajutorul vaselor PETRI inventate de JULIUS RICHARD PETRI, bacteriologii au stabilit următoarele: buretele și cârpa de vase sunt cele mai murdare obiecte din casă, urmate în ordine de chiuveta din bucătărie, suportul pentru periuța de dinți, vasul de mâncare al pisicii, rezervorul de cafea, robinetele, jucăriile animalelor de casă, mânerul cuptorului și plăcile pentru tăiat pâine și alte alimente.

JULIUS RICHARD PETRI. Experiment cu bacterii publicat pe YouTube:

În cel mai recent GOOGLE DOODLE de dinainte de cel dedicat lui PETRI a fost omagiat graficianul SAUL BASS

Autor

Citește și