Prima pagină » Știri » Justiția din România, motiv de îngrijorare pentru partenerii externi. Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin la București săptămâna viitoare

Justiția din România, motiv de îngrijorare pentru partenerii externi. Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin la București săptămâna viitoare

Justiția din România, motiv de îngrijorare pentru partenerii externi. Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin la București săptămâna viitoare
O delegație a Comisie Venenția vine în România săptămâna viitoare pentru a discuta cu reprezentanții autorităților române din domeniul Justiției despre modificarea legilor Justiției și intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România la mijlocul săptămânii viitoare pentru a avea discuții cu reprezentanții instituțiilor de forță din justiție pe tema modificării legilor ustiției, a înființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE, au declarat pentru MEDIAFAX surse autorizate din domeniul justiției.

Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției (MJ), a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PÎCCJ), a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat pe 6 martie că reprezentanții Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor sesiza Comisia de la Veneția cu privire la modifcările făcute de guvern legilor Justiției din România, fără consultări publice și fără respectarea observațiilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Orban a mai spus atunci că PSD-ALDE ar comite un act de trădare a intereselor naționale dacă nu se va opri să legifereze împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene.

Acțiunea APCE vine în urma unei cereri făcute tot în luna martie de liberalii români, în legătură cu ordonanța de urgență prin care a fost înființată secția de anchetare a magistraților.

Autor

Citește și