Prima pagină » Știri » Klaus Iohannis: Am decis o nouă strategie de apărare. De data aceasta, inamicul nu va mai veni cu tancul, ci cu dezinformarea

Klaus Iohannis: Am decis o nouă strategie de apărare. De data aceasta, inamicul nu va mai veni cu tancul, ci cu dezinformarea

Klaus Iohannis: Am decis o nouă strategie de apărare. De data aceasta, inamicul nu va mai veni cu tancul, ci cu dezinformarea
Klaus Iohannis: Am decis o nouă strategie de apărare. De data aceasta, inamicul nu va mai veni cu tancul, ci cu dezinformarea / Mediafax Foto, Alexandru Dobre

În cadrul conferinței de presă susținute miercuri seară la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a subliniat că România a decis o noua strategie de apărare. Acesta a spus că „vechea paradigmă pleca de la premisa că va avea loc un război în Europa”, adăugând că România nu mai crede în probabilitatea unui război clasic.

România va avea o nouă strategie de apărare

Potrivit lui Klaus Iohannis, România va avea o nouă strategie de apărare, care nu va mai pleca de la premisa că va avea loc un război în Europa, ci de la premisa că un război al „dezinformării” este mult mai probabil.

„Noi am decis o nouă strategie de apărare, o nouă paradigmă. Vechea paradigmă pleca de la premisa că va avea loc un război în Europa. Nu credem că va mai fi cazul unui război clasic. Inamicul de data aceasta nu va mai veni cu tancul, ci cu dezinformare, cu atacuri de tip cyber. Toate acestea trebuia pregătite din timp. Încet, dar sigur, ne apropiem de o situație pe care o consider foarte bună, avem strategia națională, avem banii pregătiți pentru forțele armate, trebuie finalizată întreaga acțiune cu modernizarea legislației. Inclusiv aceste modificări se vor opera în lege. Aștept ca noul Parlament să se apuce urgent de aceste chestiuni foarte necesare”, a spus președintele.

Klaus Iohannis, despre scrutinul parlamentar: Alegerile trebuie să aibă loc

Președintele Klaus Iohannis a declarat în conferința de presă susținută miercuri seară la Palatul Cotroceni, că alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc în acest an. Acesta a subliniat că scrutinul ar trebui să aibă loc în condiții speciale, spunând că politicienii ar putea să facă o campanie electorală mai activă în mediul online.

Acesta a mai spus că alegerile nu pot fi amânate la nesfârșit, repetând faptul că actul de a merge la urnele de votare nu este, în sine, mai periculos decât cel de a merge la cumpărături.

„O democrație nu funcționează fără alegeri. A funcționat rezonabil de bine la alegerile locale. E clar că dacă numărul de cazuri crește, campania se va desfășura în condiții și mai speciale, dar alegerile trebuie să aibă loc. Acest parlament expiră pe 20 decembrie, chiar dacă rămâne, nu mai poate da legi organice. Cu cât am putea amâna alegerile? Constituția spune maxim 3 luni, nu cred că cineva își imaginează că situația peste trei luni va fi net mai bună. Condițiile sunt speciale, suntem în pandemie, dar trebuie să găsim o formă prin care facem campanie mai mult online și să mergem la vot. Actul de votare în sine nu e mai periculos decât mersul după pâine, spre exemplu”, a spus președintele.

Radu Cristian ... vezi toate articolele