„Îmi doresc ca împreună, românii de pe ambele maluri ale Prutului, să ne regăsim în Uniunea Europeană și să participăm atât la consolidarea valorilor europene, cât și a celor care definesc formarea identității și solidarității unui neam legat prin cultură, limbă și istorie. Am convingerea că, alături de România, un aliat redutabil și un membru cu drepturi depline la nivel european, Republica Moldova va deveni un stat în care cetățenii se vor bucura de prosperitate, bunăstare și stabilitate”, a transmis șeful statului, potrivit unui comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială.
Președintele a reiterat sprijinul României pentru parcursul său european și a spus că Moldova trebuie să continue procesul de democratizare.
„La 24 de ani de la constituirea ca stat suveran și independent, Republica Moldova trebuie să își urmeze destinul în continuarea procesului de democratizare, în cadrul Uniunii Europene. Folosesc acest prilej de sărbătoare pentru a reitera angajamentul pe care l-am asumat privind sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul absolut necesar de aderare la structurile Uniunii Europene și vom rămâne aceiași susținători dedicați și determinați în atingerea acestui obiectiv”, potrivit sursei citate.
Klaus Iohannis a amintit de discuțiile sale cu președintele moldovean Nicolae Timofti referitoare la aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a salutat formarea guvernului de coaliție, în urma alegerilor locale, cu o clară orientare proeuropeană.
„Faptul că astăzi guvernul recent format a preluat responsabilitatea de a continua reformele începute la Chișinău reprezintă un semnal pozitiv, o primă etapă pentru asumarea în practică a valorilor și principiilor europene”, a mai transmis președintele Iohannis.