Prima pagină » Știri » Klaus Iohannis: Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Piatra Neamț

Klaus Iohannis: Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Piatra Neamț

Klaus Iohannis: Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Piatra Neamț

Președintele Klaus Iohannis a scris sâmbătă pe Facebook că este „profund îndurerat” de decesul celor zece pacienți de la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț, afectată de un incendiu de proporții.

Iohannis a transmis condoleanțe familiilor victimelor și le-a urat însănătoșire grabnică răniților.

„Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Între timp, fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a cerut Guvernului Orban să se asigure că medicul care a fost grav rănit în timpul încendiului, încercând să salveze pacienții, va ajunge în străinătate pentru tratament.

Incendiu puternic la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiu.

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, Filip a explicat că unii indicatori nu sunt respectați de instituție: nu există responsabili pentru prevenirea icendiilor nominalizați pentru fiecare secție, nu există responsabili care să intervină în caz de incendiu, nu există programe de instruire.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și