La ștrandul municipal din Vaslui se poate face doar plajă, deoarece bazinele sunt goale și îngrădite. Care este motivul

Publicat: 13 07. 2015, 19:14

Cei peste 50.000 de locuitori ai municipiului Vaslui nu vor avea unde să se răcorească în această vară, după ce autoritățile locale au restricționat accesul populației la cele două bazine de înot de la ștrandul municipal, prin îngrădirea cu plasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primăria din Vaslui, care are în administrare ștrandul, a luat decizia de a nu mai umple cu apă cele două bazine de înot, pentru copii și adulți, după ce, în pofida eforturilor, nu a găsit niciun salvamar autorizat pe care să-l angajeze pe perioada verii.

„Din păcate, în ciuda eforturile noastre, nu am găsi niciun salvamar autorizat pe care să-l angajăm, așa cum ne obligă legea. În aceste condiții, am decis să deschidem ștrandul doar pentru plajă, picnic, fitness și terenurile de sport. Accesul este gratuit pentru toată lumea, pe perioada întregii zile”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacșu.

Autoritățile locale vasluiene au închis ștrandul încă din vara anului trecut, când un copil de 14 ani a murit înecat în bazinul mare, unde nivelul apei ajunge și la 5,8 metri.

În municipiul Vaslui nu mai există nicio piscină publică de stat sau privată la care populația să aibă acces.